Usch vad jag är bortskämd!

Nyss hemkommen efter en liten tripp till Sveg för att informera om kennelkonsulentutbildningen i september och värva en kandidat. Lite småmysigt att sitta i bilen 26 mil helt för sig själv, man hinner rensa skallen rätt bra på den tiden!

Ridvolten är i stort sett klar nu och jösses vad sugen jag är på att prova den!!! Fast vi ska upp med vitt trästaket runt också, som pricken över i. Jag skämmdes faktiskt lite idag när jag stod och tittade på när 4 karlar jobbade så svetten lackade bara för min skull. Jag hade nöjt mig med en plätt åkermark med lite grus över. Nu blev det ju överambitiöst då grävmaskiner, traktorgrävare och lastbilar körde av och an, dessutom använde de en laserpekare så den blev exakt plan och grävde dräneringsdiken runt om, 100 kubik sand och x antal stenmjöl och herre gud vad mycket jobb det blev. Fy fan vad jag är bortskämd och iiiiiii vad jag är glad för att jag har Dalle, kommer aldrig hitta en bättre karl! Puss på dig (om du nu läser detta) DU ÄR BÄST!

Han håller just nu på där ute för att hinna klart tills imorgon då det ska komma regn.... och här sitter jag och bloggar.... fast jag har Zellisen i knät så helt "arbetslös" är jag faktiskt inte ; )

Furuviksdagen i bilder ; )

Här kommer lite bilder från helgens bravader!


Elvira klappar getterna!


En get som kommit på hur man undkommer alla jobbiga ungar?


Den här stackarn fick typ 100 nospussar av mig, hjärta i pannan och allt, gud så söt!


Min familj, PURE LOVE!


Efter getklappningen fick Elvira och Heffa tvätta händerna ; )


Elvira på väg mot restaurangen, hon var "vrålhungrig"!


Elvira tog kort på lillasyster Zelma som undrade vad som stod på menyn!


För att undvika att Elvira skulle svälta ihjäl i väntan på mat så fick hon låna kameran en stund, här är karusellen som jag ville att vi skulle åka, men där har man ju sedan en tid bränt sina broar... Hon ville inte åka någonting, bara fiska i fiskdammen... suck!


Det var lagom mycket folk i farten, värt att föreviga enligt Elvira.


Hon tog även kort på det fina vädret.


Här vet jag inte vad hon ville visa? Sin konstnärliga sida kanske?


Efter maten ville Elvira gå vidare, "Snälla mamma blicken".


Dalle, som är en köttälskare utan gräns, lämnade kvar allt kött på sin tallrik och menade att miin vegfärs smakade mer kött än hans portion, att han har länsat tallriken på alla grönskaker vittnar mer om hur hungrig han var och hur äckligt köttfärsen var än något annat. Dessutom är han "dumsnål skorpion" så ni kan ju tänka er hur illa det var... Aldrig mer Taccotallrik på Furuvik kan jag lova!


Efter mycket tjat fick jag iaf med mig Elvira på den simplaste bergochdalbanan genom tiderna, "Larven" eller vad den kan ha kallats för? Kan ju säga att "Nyckelpigan" är en rysare i jämförelse... Trots det så skakade Elvira som ett asplöv och var orolig över att solglasögonen skulle flyga av, totalt riskfritt om ni frågar mig.
Kan även tillägga att jag åkte "Spöktåget" själv, i rent studiesyfte för att inte riskera att Elvira får ännu mer men av mina påhitt (läs Helvetesfärden i tidigare inlägg). Jag utvärderade att "Spöktåget" kommer att dröja för Elviras del.... länge....


Och på begärna kommer här en bild på den barnvagnsåkande Frallan, hej och hå!


Vad gör man inte för sina barn?

I torsdags var jag och Elvira på inskolning i förskoleklassen på Båtbacken i Nor. Hon har verkligen inte sett fram emot detta då hon trivdes helt perfekt på dagis i Järvsö, men allt har sitt slut och jag höll tummarna för att upplevelsen skulle bli så bra som möjligt!


Vi hade inhandlat jeansbyxor och nya tjöjor och en tuff liten jacka dagen till ära. På morgonen möttes vi av barn och föräldrar och Elvira kännde inte någon, stackars barn. Nu vet jag inte om jag är en hönsmamma eller om vi hamnade i en klass med hårdhudingar till föräldrar med döm om min förvåning när morgonsamlingen var avklarad och föräldrarna drog som avlöningar... Kvar blev en pappa och jag...
Dagen flöt fram i sakta mak och jag tittade på klocka ungefär var tionde minut. Ni som känner mig vet att jag inte är någon barntjusare och lever under begreppet "Mina barn och andras ungar". När dagen avrundades mot sitt slut så skulle samtliga barn lämna sina pennor i respektive personlig låda, alla barn rusade dit och Elvira drog ut sin låda och råkade tucha i ett annat barn på handen. Den ungen skrek "AAAJJJ" och blängde surt på Elvira. Elvira är superkänslig för högljudda ungar och att få kritik så jag såg på henne direkt att solen gick ner väldigt snabbt. Hon trevade fram ett ynkligt förlåt och ungen sprang iväg och röck på axlarna, lika sur fortfarande. Saken är den att det gjorde inte ont utan det var mest en protest om att "se dig för". Elvira föll i gråt och jag vet att hon tycker det är skitjobbigt att gråta offfentligt. Jag drog med henne in i personalrummet för att hon skulle få vara ifred och slippa alla undrande blickar. Väl där kommer fröken och frågar vad som hänt och tänkte. "Ska jag ljuga och säga att ungen gjorde något mer dumt än att bara skrika AAAJJJ!... Eller får man inte ljuga även om det är för att skydda sitt barn? För ljuger jag så kanske fröken tar ett snack med ungen och hon vågar aldrig göra mitt barn något igen, he he he! Då sticker ungen in skallen i personalrummet och fröken frågar henne vad som hänt.
- Vadå, jag slog na inte ens... sa hon och blängde surt på Elvira som i hennes ögon hade överreagerat.
Äsch, jag fegar och talar sanning samt får berätta att Elvira kan reagera när barn skriker åt henne, ser det trots att som ett tecken på sundhet, klart man ska bli ledsen när någon är dum?
Elvira åkte skolbuss hem den dagen och jag tog bilen, hon hade sällskap av grannflickan som började i ettan och resan gick bra. Jag frågade fröken om jag skulle vara med imogon också och fick till svar att det var onödigt eftersom inskolningen nu var avklarad... GULP säger jag bara!!!

Dagen efter vinkade jag av Elvira som åkte skolbuss som gick kl 07:10, hela dagen gick jag på helspänn och förväntade mig ett telefonsamtal från fröken och en gallskrikandes Elvira i bakgrunden. Telefonsamtalet uteblev till min enorma lättnad och jag gick ner till vägen kl 13:00 för att invänta bussen. Några minuter senare hoppar världens största 6 åring av med skolväskan i högsta hugg och med ett strålande leende. Jag fick en STOR kram och hon viskade i mitt öra:
- Mamma, det har gått jättebra idag ; )
Det var nog de bästa ord jag hört i hela mitt liv!

Med tanke på min egna skoltid så har jag full förståelse för barn som skolkar, vägrar gå i skolan och fejkar sjukdom med jämna mellanrum. Min skoltid var skit och jag hade med handen på hjärtat hellre utstått 10 år i fängelse, det hade varit en befrielse jämfört med vad jag fick uppleva. Men samtidigt stämmer det nog att det som inte dödar det härdar. Vem vet, jag kanske inte hade varit den jag är idag om det inte vore för de tuffa åren? Men en sak säger jag bara, om mina barn någonsinn visar minsta tecken på att bli utstötta ur gemenskapen så kan jag lova att jag kommer ta itu med detta på mitt allderles egna sätt. Tror nämligen inte ett skit på att mobbing går att få bort genom "föräldramöten eller krismöten", vilken förälder lyssnar på någon som påstår att deras barn mobbar andra? Nej, jag kommer garanterat ligga och lura i buskarna runt skolgården och avverka den ena ungens självförtroende efter det andra genom att ta dem i örat bakom skolgården där ingen ser och läsa lusen av de som inte kan bete sig! Och det är inte ett hot mina vänner, det är ett löfte till mina barn! 

Oj, nu är klockan snart 13:00 så det är dags att gå och hämta Elvira vid bussen, hoppas hon har haft en bra dag.... för alla skull ; )

Tjo!

Helgens äventyr är avklarat!

Så var man hemma igen då, efter en trevlig helg på Furuvik och i Valbo.

Tro det eller ej men jag hittade 2 par byxor som fick följa med hem, jag hatar verkligen att köpa kläder, tror jag lider av shoppingfobi eller nåt. Men jag insåg att kjol över vintern inte var något alternativ och jag har verkligen inte ett enda par hela byxor, så det var att klassa som en akututryckning ; )
Svängde förbi HÖÖKS i rena farten också och köpte transportskydd till Molly, rosa såklart, så på fredag åker vi till Ljusdal med Elviras lilla prinsessponny, väl skyddad mot ev trampskador. Själv var jag grymt sugen på ett brunt träns men jag är så himla snål när det gäller att lägga ut pengar på mig och mina intressen så det hänger fortfarande kvar i butiken...

På kvällen åkte vi och campade, mycket trevligt! Elvira var i sitt esse där hon sprang omkring över stock och sten och letade efter "smådjur". Resultatet blev 3 snäckor (som rymde över natten och återfanns i sminkhyllan bland tandborstarna) 4 paddor, den ena sötare efter den andra och 1 ödla. Hon har verkligen öga för det här. Helt imponerande och det är med en tår i ögat jag känner igen mig från när jag själv var liten. Tänk att detta intresse kan gå i arv så tydligt!

Dagen efter begav vi oss till Furuvik, Tula och Zolee fick stanna kvar i husvagnen under dagen, då de kan bete sig som de ska, dvs inte flisa sönder allt i sin väg. Heffa har verkligen inte vunnit vårat förtroende på den punkten så till Dalles lycka skulle hon få följa med på äventyret. Dessutom fyllde hon dagen till ära 1 år så det var väl inte mer än rätt. Man kunde verkligen se på henne att hon var nöjd med sig själv "De där korkade polarna som inte fattar att det lönar sig att bita sönder och förstöra, de kan gått sitta i husvagnen idag, he he he" Hon var som vilket barn somm hellst, skulle promt titta på alla djur och hon var en riktig apmagnet. Så fort hon visade upp sitt tryne så var de där direkt för att kolla in vårt "fula barn". På eftermiddagen var hon så trött så hon fick sitta i barnvagnen och bli omkringdragen, jag säger bara en sak. Den som aldrig haft med Frallor att göra har verkligen missat något.

Zelma och Elvira var välupppfostrade prinsessor hela dagen och allt flöt på, ibland är det bra kul att vara morsa!

(Bilder kommer)

Plötslig händer det!

Ja, ni vet väl vad de säger på trissreklamen och jag kan inte annat än hålla med! Plötsligt händer det!

Idag kom grävmaskinen och började gräva för min framtida ridvolt, jag tog måtten 24x45, lite udda jag vet, men det blev snyggast så, he he! Så är ni intresserade av att köpa matjord så har vi x antal kubik till salu och finns det någon som har stenmjöl till salu så hojta!
Nu ser jag fram emot att få börja vitmåla staketet runt om! Gud vad snyggt det kommer blir!

Nu har jag inte tid att babbla på längre. Jag, Dalle och Elvira ska fixa iordning Molly, hon och Elvira ska till Ljusdal på HT första ridlektion, hoppas Molly sköter sig och att Cassuall kan leva utan henne i ett par timmar...

Morsning!

Mannagrynsgröt, mitt livselixir!

Mina matvanor tillhör uppenbart inte de allra bästa och de är enligt andra ganska speciella.

Här kommer först och främst min 5 i topp lista på den mat jag gladeligen skulle kunna leva resten av mitt liv på:

1. Mannagrynsgröt med smöröga, megamycket kanel, mjölk och socker.
2. Färsk pasta med grönsaker, champinjoner och mozzarellaost. Gärna med flingsalt och helt vegitarisk.
3. Brylépudding eller Pannacotta, underbar konsistens ; )
4. Friterad Thaimat, hellst räkor, yammi!
5. Stekt ris med grönsaker. 1000000000 Kineser kan inte ha fel ; )


Och här kommer äckellistan:

1. Lever i alla dess former. Vem fan vill äta ett kroppsfilter?
2. Dillkött. Sjukhusmatens ansikte!
3. Senigt kött överlag...
4. Grapefrukt, vem gillar beska saker?
5. Maträtter med soya, så jäkligt och det blir en bränd smak av soya, att det bara är jag som känner det fattar jag bara inte?


Bara orden är heligt för mig, MANNAGRYNSGRÖT! Men den ska vara löskokad men extra salt och massor av grynklumpar och serveras med ovanstående, passar både som frukost, lunch och middag! Detta är den enda anledningen till varför jag bojkottar GI, inget är värt att bytas ut mot denna underbara gröt! Jag lovar att om den fanns med på menyn på det finaste gourmeköket så skulle jag välja denna rätt före vilken filérätt som hellst!

Ironiskt nog är jag gift med en mästerkock så ibland händer det att jag beställer en kötträtt till middag, då vill jag ha riktigt blodig biff, mest för att glädja honom som är ganska uttråkad på att laga iordning min gröt mellan varven. Själv hatar jag matlagning, skurar hellre toalettstolen än ställer mig vid spisen. Minns inte sist jag lagade mat? Måste ha varit i början på 2000-talet... Det är tom så illa så när Dalle jobbar dagtid så gör han iordning matdosor till ungarna. Själv fixar jag inte uppvärmd mat, den skall vara nylagad och inte av mig.
Det här med mattider är inte heller min grej, jag äter när jag är vrålhungrig och då är det giantsize portioner vi pratar om, så jag klarar mig upp till ett dygn i värsta fall. Dalle kallar mig för "ormen" bara därför, he he! Ibland får jag några infall av "vissmatsabstinens" dvs, jag kan äta uteslutande en sak och får nojja på den. Nu har jag haft en avocadoperiod och innan det så var det bärperioden, nu har jag en paus men jag börjar bli en ProVivaolist till magens stora glädje ; )

Nej, nu ska jag ner till köket och ta fram en förpackning bär, vi hörs!

Tillfället gör tjuven... eller var det Frisören?

Tänk vad jag med skräckblandad förtjusning har skrattat åt alla dessa ungar som klippt sig själva i diverse olämliga frisyrer, ha ha ha, det har nästan varit mer regel än undantag att någon gång skall det provas. Jag har däremot haft tur, jag har varit supernoga med att plocka undan saxar och därför har Elvira fått ha sitt hårsval ifred för sina egna intressen. Jag, som in mitt stilla sinne trodde att detta var någonting som försigick i huvudet på 3-4 åringar eller nåt har för en tid sedan pustat ut och börjat inse att jag faktiskt lyckats hålla hennes hår intakt. Eller...
Att en 6 åring klipper sig själv trodde jag inte hörde till vanligheten, men igår låg Zelmas lilla nagelsax framme i ett obevakat ögonblick och vad är det nu man brukar säga. "Tillfället gör tjuven" men jag tror att man utan större protester skulle kunna ersätta "tjuv" med "frisör". Jag kan ju skatta mig lycklig över att jag lämnade den lilla nagelsaxen framme och inte den stora tygsaxen, för ska jag vara ärlig så blev det inte just så farligt, lite klipp i nacken men resterande hår döljer detta ganska väl. Jag kom på henne eftersom hon inte var klyftig nog att plocka bort hårtestarna efter sig. De låg som en mindre ryamatta på soffdynorna och avslöjade vad som hänt. Jag tog tag i en tuss och tänkte ge henne chansen att erkänna själv, där hon satt djupt försjunken i Bolibompas värld:
- Och vad är detta min unga dam? Nyfiket frågandes i avvaktan på svar.... som lät sig dröjas...
- Ehhh.... ehhh......., hon tittade sig runt för att desperat försöka hitta en tillfällig syndabock.
- Ehhh, jo, jag klippte den här dockan förstår du. Tveksamt visade hon en liten docka med imponerande långt hår ner till knäna ungefär. Dessutom hade den svart hår!
- Titta här, sa jag och höll fram tussen mot dockans hår, för att visa att det fanns en övertydlig nyansskillnad.
- Jo, men jag färgade håret på dockan sen... ehhh... med läppstift, sa hon och smålog lite över sitt brilljanta försvarstal.
Som tur är så är jag inte den som har något större behov av att överglänsa en 6-åring i intellekt, men jag bad att få titta igenom hennes hår och konstaterade för henne att det saknades en tuss i nacken:
- Ja, jag vet, eftersom den dumma knäppningen här bak i nacken hade trasslat in sig i håret så hade jag inget annat val, vad skulle jag har gjort då. Kan du säga mig det!?
Ooops, ja, vad svarar man på detta?
- Ehhh, ok, men nästa gång får du säga till mig så klipper jag loss dig, OK?
- OK, sa hon och röck på axlarna för att sedan fortsätta titta på Bolibompa.

Lite fascinerande att en så väl försvarbar anledning inte utnyttjades direkt, detta får mig oavkortat att fundera på om jag möjligen kan vara för hård mot henne ibland? Men nej, det kan jag aldrig tänka mig, hon visste nog bara inte vilket bra svar hon redan hade och försökte smita ut bakvägen istället. Fast förhoppningsvis så lärde hon sig att ärlighet lönar sig, i alla fall denna gång ; )

Bye bye!

Biljakt!

Nu letar jag efter en ny bil och som jag nämnt i föregående inlägg så anser Dalle att modell är viktigast, själv anser jag att tonade rutor bak och färg går före, så länge den är tillräckligt stor för 3 hundar, barnvagn, 2 vuxna och 2 barn, som ni kan lista ut så är vårt sortiment ganska begränsat...
Har ni några tips på bra familjenbilar så lämna gärna en kommentar då jag för tillfället har idétorka...

Sitter på Blocket och letar och inser att deras funktioner är begränsade, man kan fylla i önskat miltal, prisklass, växellåda och drivmedel, men de har inte något alternativ för önskad färg. Undrar just om jag ska tipsa dem om denna funktion! Eller är det bara för att jag är tjej? Röd och vit går fetbort, svart och ev mörggrå är det enda som duger och med mörk skinnklädsel, men det känns lite som att leta efter den perfekta lägenheten. Finns det badkar så saknas balkong eller tvärtom. Hittar jag en svart bil så är det beige klädsel och panel, hittar jag snygg inredning så är det en röd lack. Tror jag ska bli bildesigner, fan vad snygga bilar jag skulle göra!
Vita bilar går förresten bara sönder hela tiden. Lägg gärna märke till att typ 95% av alla bilar som är ståendes efter vägarna med någon stackars människa som står och kliar sig i hårbotten med öppen motorhuv och varningstriangel utplacerad är vita! I märkesväg går OPEL bort alla dagar på året så kortfattat vågar jag påstå att jag hellre GÅR än köper en vit opel!

Tut tut, på återseende!
Glöm inte att lämna tips nu då!


Barnledigt imorgon, då kan allt hända!

Imorgon kommer min kära syster upp  och hennes pojkvän från Eskilstuna, ska bli superkul!
Ev. har vi barnvakt på kvällen och då måste absolut tillfället utnyttjas, vad vi hittar på ska jag klura lite på men det blir antagligen Torön!
Tog en skogsmulletur på Cassuall idag och jag vet, jag tjatar om det, men det kan inte hjälpas, han är en helt underbar häst och har ett hjärta av guld. Han är lydig som en hund och har en otrolig flockkänsla. Han står helt lös på uppbindningsplatsen och älskar att bli pysslad med, för att ta ut honom i hagen behöver jag bara gå in och ställa mig själv så följer han med, fast gräset är grönare på andra sidan, han är en klippa!

Jag vet, en ganska tråkig uppdatering men imorgon blir det nya tag, nu ska jag och Dalle ta en kvällsfika!

God natt!

Humm....

Tja, det gick väl sådär med mitt krav att blotta er, men tack till alla som gjorde det. Det var en bråkdel av alla som besökte min blogg som hade mod nog. Vad kan man dra för slutsatser av detta då?

* Det finns besökare som inte vet hur man lägger in kommentarer.
* Jag har många fiender som inte vill avslöja att de håller koll på mig.
* Det finns en hel drös med vänner som inte vågar erkänna att de är bloggnördar offentligt.

Och inte vet jag vad som är värst, ha ha ha!

Hur som hellst, idag har Dusky kommit på att kattungarna inte är för tunga för att bäras upp till Elviras loftsäng, nu är frågan hur jag råder bot på detta då jag inte vill riskera att någon faller ner i golvet. Jag misstänker att det slutar med att hon och bebisarna får flytta in hit till vardagsrummet istället, till både Elviras och Duskys stora sorg!

Återstår att se hur jag löser detta...

God natt på er alla där ute, nu kryper jag ner i sängen med gubbe och unge och tittar på en film ; )

Snorkelsugen?

Vill ni följa med på en snorkeltur i mitt akvarium?


Eftermiddag hos familjen Egerbrandt!

Så där ja, nu har kvällen lagt sig på "Per-Anders gården".

Som sagt så kom min mamma och syster, Åsa, förbi på ett besök, alltid lika trevligt! Ännu trevligare var att syrran kom på den brillianta idén att hon skulle rida på Cassuall, sagt och gjort. Vi dumpade "Zellisen" i mormors famn och sprang genast ut för att fixa iordning Casse för en tur på ridbanan. Tyvärr tog jag inte med mig mobilen så jag kunde föreviga ögonblicket, för TÄNK vad roligt det hade varit om jag fått filma när syrran flög av! Jo, det är sant, hon skulle hoppa över ett dike med Casse och det gick inte bättre än att han snubblade och ramlade omkull och syrran rullade iväg. Vi skrattade så vi grät och Casse såg ut som ett fån!!! Fan att jag inte filmade!!!
Hon hoppade upp igen och sa att det var den bästa avramlingen någonsin och hon var ärligt glad att hon ramlat av för enligt statestiken lär det dröja tills nästa gång ; ) Hon ville prova att hoppa lite hinder och jag sprang genast och byggde ett provisoriskt hinder, äntligen har jag haft lite glädje av Dalles oljedunkar och träplankor. Casse hoppade som om han inte gjort annat och bjöd friskt på hindret och hade perfekta avhopp, seglade över som en lite fågel och landade i en mjuk galopp. Nu ska vi anmäla honom till lite hoppträning inför instruktör minsann!

När mamma och Åsa styrde kosan hemmåt igen så kom pappa och hans nya flickvän, vi hade en trevlig stund och jag visade dem runt på gården. Sist han var på besök så glömde han ta med sin sin hund "Härrman" och även denna gång var han på väg mot bilen utan hund:
- Ehhh, du har inte glömt något nu pappa?
- Jo, jävlar, Härrman!!! Tänk att han höll på att göra om sitt förra misstag!

Efter pappa och flickvännen åkt hem så var det dags att göra ett restaurangbesök på Torön, 1,5 km härifrån. Jag hade inte ens ätit frulle och nu var kl 18:00!

Den här gången tog jag med mig mobilen ; ) Nu hade vädret blivit bättre och det var varmt och skönt ute!




Elvira ville äta korv och strips!



Dalle och jag tog en Bodaburgare, mums!


Zelma fick nöja sig med en flaska välling och en burk Paradispuré!


Jodå, jag var också med ; )


Nu är vi framme!


På väg över bron.




Alla är samlade vid bordet i väntan på käk! Det var jag, Dalle, Elvira, Zelma, svärmor, svärfar och "Hägna-Anders"



Zelma, vår lilla solstråle var på gott humör! Fast pappa envisas med att sätta på mössan bak och fram...



Bodaburgare är som en helt vanlig hamburgertallrik fast dessutom med ägg, rökt skinka och ost.


Efter maten gick Elvira och jag ner på stranden och kastade sten i vattnet,
Elvira kastade även sig själv i vattnet och blev genomvåt!



Väl hemma igen var det dags för hundarna att rastas, Tula min pärla!



Också "Ibizarna" så klart, Heffa och Zolee!


Zelma sträkte på benen i gåstolen, Elvira och Dalle "lekte ridskola" och jag satte mig för att blogga lite. Nu ska jag slappa ute på altanen resten av kvällen tror jag, men man vet aldrig om Zelma har samma åsikt eller om hon kommer behöva underhållas resten av kvällen, kl är 21:35, hoppas hon somnar sött!


Det var en snabbresumé från min dag, en helt vanlig onsdag här hemma, eller, inte riktigt. För tanken är att jag rider på privatlektion med Cassuall på onsdagarna, men min instruktör hade annat för sig just denna onsdag. Men i övrigt så är det ungefär så här jag lever.

En helt vanlig dag.

Nu ska vi se, här kommer en liten bild och film serie på dagen som varit så här långt...

Vaknar av en liten "SkrikNils" som berättar att det är dags att kliva upp, jag lägger henne i babygymmet så hon får spralla av sig lite, strålande glad som vanligt så att kalla henne för "SkrikNils" är väl kanske lite synd, men hon heter ganska ofta Nils-Oskar Myrling också ; )





Sen är det dags att tända åt firrarna och det blev en ganska rolig bild, uppmärksamma spegelbilden som avslöjar en hel del.


Nu är det dags att smutta på kaffe och kolla mina "måsten" på datorn, dvs mail, bloggen och Blocket, sen brukar det bli ett och annat forum också.


Under tiden tröttnar Zelma på gymmet och får en slurk välling och fortsätter sina aktiviteter i hoppgungan, hon är helt vild och bilden blir suddig, lägg gärna märke till hennes enorma hårsvall flyger, hej och hå hoppa på!


Efter detta är det dags att åka och hämta hem en kompis åt Elvira, Zelma får vara hemma med pappa. Kan förresten tillägga att min bil är inne på sista versen, vi letar efter en ny bil men Dalle har krav på modell och jag har krav på färg så det är inte lätt att hitta den perfekta kombinationen... Min svarta pärla har gått nästan 60.000 mil och börjar bli ganska trött på livet.


Väl hemma igen går jag en sväng på gården och kollar vad som måste göras. Kaninerna ska ha mat och vatten. Här är Elviras senaste tillskott, en Fransk vädur som heter Tindra.


Ida-Brita vill också ha lite uppmärksamhet, hon ska förhoppningsvis få ungar till helgen.


Stolt blivande far är Mulle, kelgrisen nr 1!


Jaha, det var kaninerna det, nu går vi vidare till äggkläckaren och ser om det blivit små kycklingar under natten.

Tja, de flesta kläcktes igår men 3 stycken hittade jag iaf...


Kollar som hastigast in i sadelkammaaren och inser att jag bör lägga ner lite tid där inne för att det ska bli klart någon gång. Jag håller som bäst på att måla om i en olivgrön färg. Praktiskt med ett litet kök härinne så man kan koka kaffe i stallet ; ) Finns faktiskt en toalett och dusch också.


Här kommer det bli stall inom kort, massor att göra men nu har de fått igång utgödslingen iaf, även fast jag alltid förespråkat att mockning är terapi så känns det ganska skönt att veta att man aldrig behöver springa runt med skottkärra om man inte vill.


Nej, nu är det dags att gå upp med kycklingarna till syskonen, annars blir de kalla. Första gången de ser en mobil så det blev ett herrans liv på dem, öronbedövande!

Efter det går jag in i hönshuset för att kolla till de lite större kycklingarna, de verkar må bra.


Då är det dags att gå ut till hönsgårdarna där avelshönsen håller hus. Här är Grönvärparna.


Hedemororna undrar vad jag håller på med?


Jag passar på att plocka lite ägg.


Hittar även en "surhöna" som bestämt sig för att ruva fram egna kycklingar.


Slänger in en hötapp till Molly och kollar vattnet, inser att Dalle redan varit framme och gett henne vatten.


Cassuall är inte på humör, jag misstänker att han är sur för att det inte blev någon ridning av igår,
regnet vräkte ner så han fick en vilodag.


Här står den, transporten som man fick ligga på rygg för, skämt åsido, nytvättad är den och den har konkurrerat ut lekstugan för ungarna leker i transporten hela dagarna.


Den bortglömda lekstugan...


Dags att gå in och kolla vad ungarna har hittat på medans man varit ute... Jojo, de sitter och leker så snällt i Elviras rum, lägg gärna märke till kattungarna och Dusky i bakgrunden.


Syrsorna har förresten börjat spela nu, skulle filma in ljudet igår men insåg att det enda man hörde var Tula som stod och drack vatten...


Katterna ser ut att trivas i barnrummet ; )


Hoppsan, nu kom mamma och syrran över på besök, kl 13:11, ska ta hand om dem men jag återkommer snart ; )

Åhh, vad nyfiken jag blir!

Nu har min blogg satt nya besöksrekord i ett par dagar och jag är ju bara SÅ nyfiken på vilka alla är. Kan ni inte sätta in en blänkare i mina kommentarer så jag får veta vilka ni är! Eller är ni "smygtittare" som inte vill ge er tillkänna? Imorgon ska jag se hur många av mina besökare som vågar avslöja att ni är bloggnördar och sen ska jag lägga ut statestik på hur många som vågat avslöja er, ok?

Shot!

Ska förresten dokumentera min dag i bilder och filmer snart så håll koll, snart avslöjas hur en helt vanlig dag ser ut här hemma, he he!

Är det någon som vet hur man lägger ut en besöksräknare här? Amanda?

Nu ska jag luta mig tillbaka och glo på film med gubben och äta alltför mycket svindyr, vrålgod Ben och Jerry glass, hur fan kan man göra så god glass. Jag menar, glass med kakdeg i, hur fel kan det bli? Genial idé om ni frågar mig, katastrof om ni frågar min spegelbild... Men smakorgasm vinner över spegelbild idag, MUMS!!!

Dumsnåla skorpioner i farten!

Jag är inte den som tror på veckohoroskop, läser dem knappt, men där emot tror jag stenhårt på att ditt stjärntecken bidrar mycket till din personlighet, både på gott och ont. Själv är jag skorpion och jag är verkligen en ÄKTA skorpion, nåja, de ska tydligen vara sexgalningar och nära på nymfomaner men där tror jag nog att Dalle skulle protestera, så visst finns det inga regler utan undantag. Men en egenskap jag skyller mitt stjärnteckan på är "dumsnålheten". När man dessutom är gift med en annan skorpion (där "sexgalen nympoman mer passar in") så kan det få oanade höjder. Vi är precis lika dumsnåla och detta har yttrat sig på många sätt. Vi är alltid tvungna att länsa hotellrummet på shampoo, tvål, toarullar och en och annan engångsförpackning med vad som finns att tillgå, tex badmössor, nål och tråd kit, rakhyvlar osv. Inte för att vi lever på existens minimum utan snarare för att vi vill ha ut så mycket av vår hotellvistelse som möjligt.

En annan klassiker är restaurangbesöken. Ingen av oss har mage att lämna kvar någonting på tallriken, oavsett hur mätt man är eller hur äcklig maten var. Allt äts upp då vi är alltför dumsnåla för att lämna kvar något. Detta kan få oanade konsekvenser när vi går på Kinesisk buffé, vi är båda förtjusta i kinamat och när det dessutom är buffé, ja, ni kan ju tänka er själva hur mycket vi äter!

Gratis hundmat eller kattmat skall alltid hamstras i diverse djurbutiker, är det skitfoder så kan det i värsta fall mätta hönsen ; ) När jag ändå är inne på gratisprodukter så kan jag berätta att gratissprit på "Finlandskryssningen" kan vara rent av katastrofalt, glömmer aldrig Birka Paradise i mars 2007... Med detta i minnet har jag bestämt mig för att aldrig åka på kärlekssemester med gubben till Frankrike för att prova vin. Förresten har vi redan varit där och det kanske inte är så mycket bättre att man vägrar köpa pizza för 150 kr och öl för 90 kr. Vad gör vi? Jo, vi handlar enbart mat i närbutikerna bestående av Baguetter, Salami, Brieostar, Whiskey och vin. En flaska vin för 12 kr känns på något sätt mer prisvärt än en "stor stark" för 90 kr. Vi hade picknick i parkerna runt om i Paris och det var supertrevligt, luffaraktigt och BILLIGT!

Stor stark för 90 kr i centrala Paris ett stenkast från Eiffeltornet, måttligt roande...



Dalle har just korkat upp ett rosévin för 12 kr inne på Zoo, thats my style ; ) Men vi hade ingen korköppnare så vi fick istället peta ner korken med en tandborste, se själva!



Sån är jag ; ) Frågan är bara om det är för att jag verkligen är skorpion eller för att jag kan skylla på det?
Humm....

Todiloo!

Tula och Elvira i det blå!

På tal om idiot, här kommer en till film som jag filmade när vi var nere vid vår bastu och badade med hundar och ungar. Men såklart fattade jag inte bättre än att hålla mobilen lodrät och filma och hur bra blev det då? Eller går det att skruva på filmen?
Tula var fast besluten att fånga Kanadagåsen som nöjd låg och guppade lite längre ut, tyvärr är det praktiskt omöjligt när man tror att man simmar hundsim genom att gå på botten med bakbenen och veva med frambenen i en lodrät pose... Hon kommer aldrig lära sig simma på riktigt men roligt har hon, hon älskar vatten!
Elvira älskar också vatten och en period hade hon en nojja genom att säga "Badapotta", jag frågade varför hon sa så hela tiden då det näst intill drev mig till vansinne, hon svarade:
- Det är roligt att säga!

Så, luta huvudet mot soffarmen och njut av denna "snedvridna" bild av familjen Egerbrandts vistelse nere vid bastun!


Lite galopp!






Allmän idiotförklaring, enjoy!

Sorry Amanda, jag fattar inte hur man ska infoga HTLM här så det får bli amatörsättet istället... Ja, så lät det för någon timme sedan men Amanda räddade mitt skinn igen! Men jag fattar inte om det är möljigt att få in 3 olika filmklipp på
samma inlägg så jag får göra lite special iaf...

Första filmklippet visar Cassuall och Sanna på ett litet träningspass på den blivande ridvolten. Jag (idioten) tänkte att jag satt och filmade med min vanliga kamera och då blir det inget ljud, därför hör man Sanna ställa frågan om jag filmade eller ej och jag (idioten) svarar:
- Ja... men det är inget ljud, he!




Åhh, hoppas nu att detta fungerar, då skall här läggas ut filmer tills ni spyr på mig ; )


De överlevde!

Jodå, de kom hem till slut alla 6!

Dalle och Elvira hade fått ihop blåbär till en paj och hundar och häst var nöjda med dagsturen. Elvira skvallrade för mig att Molly hade "jagat" Zolee, hur nu det såg ut? Dessutom talade hon om att Tula hade hjälpt Molly att dra vagnen, den tror jag desto mer på!
Dalles blåbärspaj blev jättegod, MEN, det hade tydligen flygit omkring en hel del Mollyhår på vägen ner från blåbärsberget så det var x antal Mollyhår i pajen, sitter just nu och harklar mig för att få upp ett som fastnat i halsen, nåja, tur man inte är mer känslig än så, "harkel"...

I förrgår var jag och en vän ute på en tur med hästarna Cassuall och Åke, ja han heter faktiskt så! Vi skulle bestiga "Mörkberget" från västra sidan och sedan försöka klättra ner igen på den östra. Men när vi väl kom upp så hittade vi ingen väg ner. Hästarna skummade av svett efter klättringen och jag var väl inget undantag heller. Vi letade febrilt och hamnade ute på ödemarker där inte en kotte satt sin fot på många, många år. Cassuall gick ner på knä några gånger och fick tom åka kana på röven vid ett par tillfällen, det var rejält brant på sina ställen. Tillslut insåg vi våra begränsningar och började leta oss tillbaka på den upptrampade stigen igen och efter mycket om och men och med livet som insats så hittade vi till slut stigen som bar oss hem igen. När vi började närma oss stallet skulle vi ta en mysig galopp på skogsstigen, tror Cassuall fick gladjefnatt och plötsligt så bockade han både en och två gånger, som tur var satt jag kvar. PUST!
Imorgon ska vi ut igen, har fått tips av en annan ridkompis vart man kan komma upp från östra sidan, håll en tumme för mig snälla!

Nu ska jag lyda Amandas råd och försöka lägga upp lite filmer!

Skönheten ligger i betraktarens ögon!

Måste bara visa upp mina små sötnosar, de har nu hunnit bli 5 veckor och är sockersöta!

Tror det blir den röda tjejen som får stanna ändå...

De har fått biltema denna gång på L. Som det ser ut nu så blir en Stockholmare, en flyttar till Österriket och en blir Norska.



Lazer Lynx t.v och Lamborghini Diablo t.h 



Lexus RX




Lazer Lynx



Lotus Elise



Leganza Daewoo

Smygfotografering pågår...

Här kommer lite bilder jag tog nyss innan de begav sig ut på bärplockning! Fotat i smyg uppe från vardagsrummet, har en otrolig zoom på kameran om jag får säga det själv!










Hjälp, vad har jag gjort!

Nu har jag antagligen gjort något helt vansinnigt!

Jag har nämligen släppt iväg Dalle och Elvira på en vagnsutflykt med Molly och så långt är väl allt frid och fröjd. Men de har tagit med sig alla 3 hundarna och bärplockare samt en temporär hage som skall byggas uppe i skogen... De ska upp på berget och plocka blåbär och tog med sig alla djur. Molly skulle få en liten hage att gå och beta i under tiden och hundarna får väl ströva fritt bäst de vill. Ska bli MYCKET intressant att höra hur det gick, om de kommer tillbaka...

På återseende, och till er som undrar över "bärplockare" så är det alltså inte några tvångsmedtagna polacker utan de små manuella korgarna som med handkraft fylls med bär!

Något tekniskt snille efterlyses!

Nu har jag fixat så jag kan lägga in filmer och bilder från mobilen till datorn, nu återstår bara att lista ut hur jag får in filmerna i bloggen. Någon som vet?

Idag tröttnade jag på Duskys envishet, hon vann! Hon har nämligen försökt i 5 veckors tid att flytta på sina kattungar så fort hon fått chansen. Idag öppnade jag till kattungerummet och sa till henne att hon fick flytta dem vart hon ville. 5 minuter senare rultar det runt 5 kattungar i Elviras rum bland nallebjörnar, gunghästar och leksakslådor. Nästan svårt att se vad som är kattunge och gosedjur. Dusky ligger nöjd på Elviras rosa prinsessmatta och ser på när telingarna busar runt. Att Elvira och hennes 2 kompisar sitter där inne och leker rövare stör varken henne eller kattungarna det minsta. Kikade in för en stund sedan och då låg lilla Lexus och sov i Elviras knä, utslagen efter dagens stora äventyr. Så länge inte Elvira klagar och lådan sköts prickfritt så får de väl bo där inne då... Envisa katt!

Shampooljus från Partylite, de ni!

Min dotter hade nyss piffat till det lite extra här hemma inför Fredagsmyskvällen. Det resulterade i att alla mina Partylite ljus bunkrades upp på TV-bänken.
-Titta vad fint jag gjort, sa hon stolt!
- Ja, titta ja, men nu vet vi inte vilket ljus som luktar vad... (De ligger i en förpackning med en lapp som visar vad det är för doft på dem annars)
- Humm, säger en fundersam Elvira, sen börjar hon lukta på ett ljus i taget.
- Mandarin.
- Shampoo.
- Balsam.
- Shampoo.
- Luktar som olika.
- Blomma
- Balsam.
- Balsam.
- Mandarin.

Så var det avklarat ; ) Och förresten luktar det väl inte mer annorlunda för att man vet vad de luktar egentligen, eller hur var det nu... Ikväll ska jag tända ljuset som luktar "olika" det låter spännande!

Ordbajsaren...

Finns en del ord jag funderar lite extra på och kanske det är aktuellt att byta ut dem mot mer passande. Varför heter det att man är orolig när det inte betyder att man är tråkig, hur kan man vara lat och ha en olat? Varför är inte otrolig och falsk samma sak? Hur kan man vara så dum så man hittar på att läspa ska stavas med s och vad är man när man har svårigheter att uttrycka s? Läspisk? För att inte tala om idioten som kom på att de med läs- och skrivsvårigheter ska kallas för dyslektiker med dyslexi. Är inte det att sparka på någon som redan ligger? Jag tycker förresten att "överviktig" är ett trist ord, jag väljer att beskriva mig som "jätteviktig" istället tror jag ; )

Finns massor av ord som jag grubblar på ibland och vad i helvete är en ordbajsare?

Skotare kan vara bra till mycket!

Nu har vi fått besök av våra skånska vänner, härligt! Fast vi saknar Linköpingsborna, Stockholmarna och Dalmasen...

Dalle håller just nu på att åka runt den blivande hästhagen med skotaren i högsta hugg. Han sliter upp vårt gamla fårnät och stolpar så det står härliga till... ett och annat träd slits upp från rötterna också, till Mollys lycka, slängde in en björk till henne nyss som hon står och mumsar på i sin nymockade hage. Ja, har man ingen box att mocka i så får man roa sig i hagen istället, inte en bajsplutt så långt ögat kan nå! Hon har förresten fått sig både en körtur och en barbackaritt med Elvira på ryggen. Heffa fick följa med husse, Elvira och Molly på körturen, hon gick bakom ekipaget och såg ganska road ut, perfekt att kombinera motionen på både hund och häst samtidigt. Jag ska lära Tula att följa med mig och Cassuall på skogsturerna så får hon springa av sig lite också.


Gubben på vift och ungarna i säng = mammatid, YES!!!

Jaha, kl är 23:12 och gubben är ute och åker båt på Ljusnan med en kompis, det hällregnar och båten har inget kapell... hur kul kan det vara egentligen, dessutom är det becksvart ute, brrr, jag är inte avundsjuk som fick vara hemma med ungarna istället!
Har varit ute på en lååång tur med Cassuall idag, jösses vad trevligt! Vi tog härliga galoppturer på ängar och barriga skogsstigar, klättrade i sandtag, skrittade på lummiga vägar och hade ett riktigt träningspass helt enkelt, underbart! Molly fick sig både en körtur och en liten sväng med Elvira på ryggen. Dalle har förbjudit mig att köra Molly, han påstår att hon bara tycker om Dalle och att de är oskiljaktiga, så bra då... Fast jag får väl vara glad över hans nyfunna intresse! När hon kom tillbaka på stallplan så passade jag på att borsta henne ordentligt och Elvira viskade i hennes öra att hon skulle försöka att inte rulla sig i hagen och smutsa ner sig, för mamma tycker inte om smuts ; ) He he, så sant så sant! Har även upplevt nackdelen med vita hästar, enda gången Cassuall är riktigt fin är när han står i duschen, då "skiner han" som Elvira brukar säga. Men jag älskar honom som han är, lortgrisen!

I tordags drabbades vi av ligisterna ur K-kullen, hade glömt hur busiga kattungar kan vara... Som tur var som kom köparna och hämtade dem på löpande band så redan dagen efter hade huset återfått sitt "lugn". Electra undrar var de tog vägen och har gått här och ropat lite efter dem, men jag tror hon tycker det är ganska skönt att få lite semester också! Så otroligt skönt med kattungar, jag är alltid lika superdupernöjd med mina kattungeköpare och inte alls lika orolig att lämna ifrån mig dem som på den tiden vi hade Dobbisvalpar. Då hade man oftast en klump i bröstet när de åkte, men nu när kattungarna omsorgsfullt placeras i transporten så känner jag bara, oj vad kul att få sälja en katt till den här toppenfamiljen! Så var det även denna gång och extra roligt att hälften av dem flyttade till mina tidigare kattungeköpare, S*Zoot'z katter ger mersmak ; )

Idag har jag legat på knä hos kattungarna ur L-kullen med kameran i högsta hugg, 4 veckor gamla och så söta så det gör ont! Kolla själva!
Undrar just vem man ska behålla???




RSS 2.0