Multifunktionell?

Igår kom syrran upp och hälsade på från Eskilstuna. Hon hade tagit med sig ridkläder och jag fattade vinken.

I morse drog jag upp Elvira och syster Anki i ottan och vi bestämde oss för att ta en tur med Molly framför vagnen och Cassuall med Anki i sadeln. Vi tog med oss en fikakorg och tog en tur på ca 2 timmar. Superhärligt och fint väder! Anki tycker att Cassuall är lite väl mycket "kärringhäst" och ville "busrida" honom lite så det blev mer fart på honom. Hej och hå vad det gick och han har lite krut i sig ändå.

På vägen hem ville Anki köra Molly så vi böt förarplatser. Jag hoppade upp på Cassuall och Anki fattade tömmarna bakom Molly. Anki hade verkligen livat upp min pålle för shit vad det gick. Han galopperade bakom Molly och gick det för sakta stod han på stället i galopp. Ungefär här ringder min mobil som ligger i jackfickan och jag sa åt Anki att sakta in Molly så jag kunde svara, jag var lite orolig över vad "MustangCasse" skulle tycka om signalen så under tiden jag trodde Anki skulle sakta av svarade jag i mobilen i tron om att det var Dalle som undrade hur det gick. Men jag svarade och det var en "Jenny" som presenterade sig och Anki hade inga planer i världen på att sakta av på tempot. Så i full galopp försökte jag föra en seriös konversation, det gick mindre bra kan jag säga. Dels för att hjälmen gjorde det omöjligt att höra vad personen sa och enhandsfattning på hästen i full galopp var inte det lättaste heller. Jag avslutade med att säga att det var lite "dålig mottagning" och bad henne ringa upp. Jag vet fortfarande inte vem det var som ringde för hon har inte hört av sig igen. Kan jag tro med mig flåsandes i luren! Kunde ju inte gärna avslöja vad jag höll på med så hon kanske drog egna slutsatser....

Hur som hellst, vi hade en mycket trevlig förmiddag och hästarna håller nog med oss. Nästa gång ska jag ha mobilen på "ljudlöst läge", men det känns ändå ganska bra att veta att man är multifunktionell!

Hopp i galopp!

Äntligen är hästarna inne!

Nu har äntligen hästarna kommit in i stallet!

Igår när Dalle kom in vid 22 tiden från sitt stallbygge tyckte han att jag skulle gå ut och titta hur långt han hunnit. Sagt och gjort, jag hoppade i stövlarna och sprang nyfiket ner. När jag öppnade dörren till stallet mötes jag av två överlyckliga hästar. Dalle hade överraskat mig och hunnit med att bygga färdigt de två första boxarna och tagit in hästarna helt själv. Både Molly och Casse hade gått lugnt in precis som att de förstod att de skulle få komma in i sitt nybygda stall. De stod och smaskade på en varsin hötuss och såg ut att ha bott in sig på fem röda.

Idag har jag pysslat i stallet hela dagen, jag kom nyss in genom dörren och klockan är 21:35. Jag har äntligen tömt hästtransporten på alla hästgrejer, den har varit min enda stallplats fram tills nu. Jag har smörjt grimmor och träns, skurat golvet i sadelkammaren, hängt upp hyllor, spikat, skrapat bort målarfärg som jag slaskat på golvet, halmat boxarna, mockat (med Zelma sittandes i vagnen samtidigt), hämtat vatten, sopat stallgången, tagit ner beteshagen, rullat ihop elband, tvättat två maskiner med grimmor, grimskaft och flughuvor, utfodrat och ryktat båda hästarna. Det enda jag inte hunnit med vad gäller hästarna idag är motionsbiten, hoppas jag hinner rida imorgon.

Dalle och svärfar har gjort ett "hästjobb" ute i stallet och jag är så otroligt glad att äntligen ha fått det så pass klart att hästarna kan stå inne på nätterna. Även fast det är en massa jobb kvar så kan man pusta ut. Jag ska introducera Zaffran till stallet också då jag tycker att han gott kan bli en stallkatt istället för "hönskatt". Ska även ta in kaninerna dit så har jag alla gårdsdjur samlade på ett och samma ställe. Men hönsen får bli kvar i hönshuset ; ) 

Imorgon ska jag till Ljusdal med Elvira så kan vi göra en sväng på Granngården och köpa lite av det som saknas. Sadelhängare, krokar till grimmorna i stallet, sop, halmgrep, kompostgaller (till kaninerna), vattenkokare (så man kan koka kaffe i sadelkammaren), radio och lite annat smått och gott.

Ni som har vägarna förbi, kom gärna in på en kopp kaffe i mitt fina stall!

Måste även få passa på att tillägga att jag haft sån otrolig tur som hittade Dalle, han är BÄST!!!!!!!!!

Nu ska jag glo på TV!

Vi hörs!

Utsatt för blindstyren eller utrustad med "babyface"... det är frågan.

I lördags var jag ute på gallej och hade lite för roligt tror jag... I alla fall så pass att jag mådde som jag förtjänade igår. Hur kul är det när man är mamma till en 9 månaders liten egoist som tror att världen snurrar kring henne? Tur att hon är söt!

Det är alltid kul att gå ut i Delsbo, det var där jag tillbringade större delen av min uppväxt. Träffar alltid någon man känt i sitt tidigare liv och man blir alltid lika överumplad, tiden har sannerligen inte stått still. Man tror per automatik att alla fortfarande är i samma ålder som när man flyttade men snart 10 år förändrar människor och det är först när man träffar dem som man inser att jag antagligen inte heller ser ut som för 10 år sedan.

Fast jag kan faktiskt "skryta" med att jag fick visa leg så sent som för ett par år sedan, när jag stod i kön till "Stränkans" största disco. Gissa om jag blev paff när vakten arrogant frågade om jag hade leg? Ha ha ha, du skämtar, sa jag men insåg samtidigt att jag aldrig träffat en vakt på "skämthumör". Jag fick förklarat att jag måste visa leg för att ev ta mig innanför tröskeln. Fnissandes letade jag fram körkortet i väskan och passade även på att fråga vilken åldersgräns de hade. Kort och överlägset svarade han, 19år! Och han tittade på mig som att om det straxt visar sig att jag bara är 18 år så är loppen helt kört. Det kändes ganska triumferande att vifta med ett körkort framför näsan på honom som avslöjade att han hade tokfel, nästan 15 år fel! Det som var ännu roligare var att ingen av mina betydligt yngre partykompisar behövde visa leg.

En annan rolig historia utspelade sig för ungefär 1 år sedan, när jag skulle köpa 2 vinflaskor på systemet som present. De kostade totalt 350kr och det var en tisdag förmiddag. Gissa om jag blev förvånad när expediten ville se leg? Dessutom var jag höggravid! Jag menar, hur troligt är det att man som höggravid, köper 2 dyra vinare en tisdag förmiddag OCH är under 20 år?

Frågan är bara hur detta kan komma sig? Antingen har jag råkat ut för ett par legitimationstittande blindbockar, eller så har jag blivit utrustad med "babyface" eller så är jag helt enkelt jävligt barnslig i mitt uppförande?

Partysugen?

Ikväll ska jag slå klackarna i taket, mot Delsbo går färden och det ska bli skönt med lite "egentid". Frågan är bara vem som hakar på?

Igår var syrran här och hjälpte mig att måla klart i sadelkammaren, akta er vad snyggt det blev! Snart kommer hästarna in och det ska bli obeskrivligt skönt att få ett stall att pyssla i, det tror jag hästarna tycker också. Särskilt en dag som denna med snöblandat regn. De har inte tillräckligt förstånd för att använda lösdriften, står där inne på nätterna men på dagarna går de omkring i hagen och blir blöta och skitiga.


Vackert!

Mitt mål med Cassuall? Sikta högt och kanske nå trädtopparna...

Helt underbart att se ett ömsesidigt samspel mellan häst och ryttare i full harmoni!
Ta er tid dessa minuter och njut!




MIKA, mani eller tantsnusk? Döm själva för jag kan inte....

Jag nämnde förr att jag saknar en mentor, men jag tar tillbaka det påståendet. De som känner mig vet att jag har en stor idol i MIKA, älskar alla hans låtar då de verbalt uttrycker allt det jag tänker. Hans texter kan jag läsa om och om igen och han har verkligen en mening med allt han gör. Gillar när artister både skriver text och musik själv, det blir så äkta på något sätt!

Nu hör det till att jag aldrig varit på någon konsert, om man inte räknar med "fjortisfylla" i Ljusdalsparken då någon kändis uppträtt i dimman ; ) Men nu äntligen har jag gjort slag i saken och köpt biljetter till vad som kan vara den största händelsen sedan Armstrongs skutt på månen. Nämligen MIKA konsert den 18 mars 2010 i Annexet!

Bara tanken på att Zelma kommer vara så stor då att hon trippar omkring här hemma på två ben känns som att vänta i evigheter, hur ska jag slå ihjäl 5 månaders tid?

Ja, jag erkänner att jag är en riktig Mikanörd och sitter och ugglar på hans hemsida några gånger i veckan. Glor på hans musikvideor och lyssnar på alla hans intervjuer. Är helt fascinerad att en så stor popstjärna kan behålla båda fötterna på jorden som han gör, detta gör det hela så mycket mer intressant då han är så långt ifrån en diva man kan komma, han känns som en av oss vanliga dödliga!

Den här låten, We are Golden, gjorde han pga prestationsångesten inför skiva nr 2. Eftersom debuten blev en sån succé så drabbades han av ångest och var rädd för att nästa skiva inte skulle leva upp till förväntningarna. Men så bestämde han sig för att skriva en låt som återspeglar hans tonår, för att hitta tillbaka till varför han en gång började med musik. Videon återspeglar hans osäkra tonårsperiod och vissar hur han var när han kände sitt egenvärde, i sitt tonårsrum, spexandes, lyssnandes på musik och ingen annan som såg på ; ) Han våndades inför denna videoinspelning som innebar att "släppa lös i enbart underkläder" eftersom han till naturen är en blyg person. Det här är dock inte originalet utan en remix, men omväxling förnöjer och det är det här jag kollar på hela dagarna för tillfället. Mika videos!





Sitter djupt insjunken i soffan med hörlurarna dunkandes av Mika musik, totalt avskärmad från både familj och verklighet. Frågan är bara om min besatthet vittnar om ren fascination eller kan det månne vara tantsnusk?

Till mitt försvar kan jag tala om att första gången jag hörde honom var i radio med låten Grace Kelly och jag föll pladask. När jag sedan fick veta att han skrev låten som en protest över musikindustrin och att han med denna låt vill säga att han vägrar att stylas eller vara någonting han inte är för att behaga denna industri gjorde både låten och honom än mer intressant. Jag Googlade "Mika" och sen den dagen har jag antagligen varit en "stalker". Det finns inte många människor som har en så stark personlighet och karisma att det bubblar över och hugger tag i hjärtat på en. Inte ens en taskig YouTube frekvens kunde sudda ut denna karismatiska och fenomenalt talangfulla pojkspoling, som endast 23 år gammal och med taskigt självförtroende kunde erövra som han gjorde med sin debutplatta.

Blame it on the girls skrev han för att upplysa om att är man missnöjd med livet trots att man haft alla förutsättningar så kan man inte skylla det på någon annan än sig själv.




Håll med om att det är häftigt när en människa blir vacker pga sin personlighet och vackrast av allt är när de inte ens är medvetna om det. Höll tummarna under hela 2007 för att han inte skulle drabbas av drogberoende, storhetsvansinne eller fåfänga. I hans senaste videoklipp 2009 frågade reportern om han hade varit hos frisören nyligen och han svarade lite generat att det hade han inte, men med en kökskniv och på fri hand framför badrumspegeln hade han kortat det lite i nacken. Sånt gillar jag, som inte har varit hos frisören mer än 2 desperata gånger i mitt liv, senast för snart 20 år sedan ; )

Han är dyslektiker och kan inte skriva noter, kan inte klockan och har komplex. Men han är skitduktig på språk, memorerar var enda ton och text i huvudet och kör sin egna stil utan att låta sig påverkas av media.

Så varför sitter jag här och babblar om Mika? Antagligen för att jag inte själv vet hur jag ska förhålla mig till honom, för även om jag håller försvarstal och belyser vikten av hans inre egenskaper så kan jag tveka en aning inför mina avsikter. Skulle han vara lika intressant om han var en 55 årig kvinna? Det är frågan och med handen på hjärtat, jag vet faktiskt inte?

Han väcker antagligen samma otippade intresse som Jack Sparrow gör. För jag kan för mitt liv inte begripa att en rollkaraktär som spelar illaluktande suput med rastaflätor, skägg och svarta tänder, som fjolligt vinglar omkring på Black Pearl, kan vara sååå läcker!

Jag måste ju bara ha något fel?

Psykologisk analys emottages tacksamt!




Nej, åter till "Mubbinland", here I go again!

http://www.youtube.com/user/mikasoundsblog?blend=4&ob=4#p/u/0/O7G-C5JLF4Q


Strumpbyxor passar bäst på män!

Ibland händer det att jag väljer att använda detta elände i klädväg. Kan för mitt liv inte begripa att utvecklingen av strumpbyxor inte kommit längre. Strumpbyxor av nylon måste ju vara lika genomtänkt som vit soffa i småbarnsfamilj?

För det första, storlekarna är direkt missvisande, sist jag köpte ett 5-pack så stod jag i valet och kvalet, ska jag köpa storlek 40-44 eller storlek 44-48? Jag rådfrågade min kära syster som svarade:
- Köp de största! Eller har du sett ett par strumpbyxor som sitter sladdrigt?
Jag köpte de största, för det låg mycket i hennes argument. Jag har aldrig, oavsett stora storlekar, inte haft ett enda par strumpbyxor som sitter sladdrigt.

För det andra reflekterar jag alltid med fasa när man öppnar förpackningen med "giant size" strumpbyxor och tar fram ett par som ändå ser ut att passa bättre på Elviras barbiedockor än på mig. Man tänker att det här går aldrig!
Men jodå, efter några minuter kamp och med diverse akrobatiska ställningar sitter de på plats. MEN, de är alltid gällivarehäng mellan benen, de kommer aldrig ända upp i grenen och det märkliga är att då har jag ändå dragit upp midjan till "straxt under tutthöjd", dvs straxt ovanför naveln ; ) De sitter alltid snett på ett eller annat sätt och de värsta man kan göra är att försöka dra på sig dem lite halvstressad och direkt efter duschen, fuktig hud, stress och strumpbyxor passar inte ihop!

För det tredje, vem klarar av att använda dessa strumpor mer än en gång utan att de går sönder? Om jag inte har rivit sönder dem någon gång under själva påklädningen så brukar man höra "ritch" ljudet första gången man sätter sig. Eller så har man en glad hund som hälsar med vassa klor i låret eller så fastnar de i första kardborreband eller efter första toalettbesöket. Långa naglar underlättar inte heller vill jag lova. Men jag har under dessa år av regelbundet användande ändå lärt mig en sak. När man ska dra upp dem så de sitter så högt som möjligt brukar jag fukta händerna och dra med handflatan, det funkar faktiskt!

Men i övrigt... jag måste nog konstatera att det inte var en kvinna som har kläckt denna mindre geniala strumpbyxidé, kan omöjligt vara en kvinna som tänkt så här tokigt. "Nu vet jag, jag ska tillverka ett par strumpbyxor som lätt går sönder, inte passar, ser sexiga ut för att behaga män, utformad till kvinnor som inte har någon rumpa alls och som inte störs av att de sitter för långt ner i grenen så överlåren klibbar fast och man i varje steg tvunget blir påmind om att vältränade innerlår inte existerar alls. Så klipper man bort sina långa naglar för att komma i dem utan att de går sönder, säljer sina glada hundar och skrotar ungarnas alla kardborreförsedda kläder, samt aldrig använder dem vid PMS eller vid andra tillfällen då man är lättirriterad och har nära till tårar." Jag är fullt övertygad om att måste ha varit en kåt singelkarl som helt enkelt kläckte idén med en enda mening och utan vidare funderingar. "Strumpbyxor! Fan vad sexigt!"

Nej, mina vänner. Frågar ni mig så passar strumpbyxor bäst på män... tight nerdragna över ansiktet i samband med bankrån!

Tjolahopp!

Tröjan är snart återförenad med ägarinnan!

Ha ha, syrran har erkänt! Det var hennes syndiga tröja som befann sig i min garderob. Som sagt, det var tur att jag upptäckte texten innan jag han dra iväg. Hade väl varit typiskt om jag insett mitt misstag mitt emot kassörskan på ICA samtidigt som jag köpte en falukorv eller nåt ; )

Förtroendeingivande konsulent va?

Idag skulle jag och en vän iväg på lite kennelkonsulent uppdrag och stressad som vanligt när man ska lämna ungarna hos barnvakten och försöka passa tidsschemat höll jag på att göra bort mig rejält!

Jag tog en snabbdusch, deo, borsta håret och raffa åt mig några neutrala kläder inför uppdraget som SKKs ansikte utåt. Fick tag på en av mina svarta T-shirts och tänkte att det blir ju bra. Krängde den över skallen och stack ner i hallen för att hoppa i skorna. Som tur var är jag 0,01% fåfäng så jag han blicka förbi spegeln i all hast och såg någonting rejält "oneutralt". Tröjan jag hade hoppat i var till viss del svart, men jag upptäckte ett stort tryck jag aldrig sett för som löd:

Fäbojäntan, en svensk klassiker!

Vilken jävla tur att jag inte hann sticka iväg iförd denna skapelse!

Och frågan återstår, hur i helvete har den tröjan hamnat i min garderod??? Jag misstänker att det är min kära syster som bott hos oss över helgen som djurvakt som känt sig som hemma, för annars har jag ingen aning!

Nå, Åsa, är det din tröja? Den återfås mot detaljerad beskrivning ; )

Äventyret avklarat!

Så var man tillbaka till verkligheten igen då... Men akta er vad kul jag haft!

I fredags åkte jag och "snoppen" ner till Eskilstuna för att umgås med Anki och hennes karl. Jag, Dalle och Anki tog en taxi in till stan och brände pengar på både ölpub och dansgolv. Dagen efter hade Anki och hennes karl tagit en sväng till Strängnäs så jag och Dalle vaknade upp i en tom lägenhet och det var en märklig känsla att kunna ligga på soffan och pilla sig i naveln en hel förmiddag, utan en massa måsten. Tanken var först att vi skulle ta en sväng på Stockholms shoppinggator men nä, som småbarnsförälder prioriterade vi detta istället. Misstänker att bara en småbarnsförälder kan ha förståelse för detta val, men hur ofta händer det att man bara kan ligga och slappa, utan att varken ha dåligt samvete eller en växande tvätthög, hungriga ungar och blöjbyte som suger åt sig uppmärksamheten som en svamp?

Nåväl, vid 14 var det dags att rycka upp sig och vi styrde "pärlan" mot huvudstaden. Jag fattar inte vad som händer varje gång vi ska ta oss till "parkeringen i berget", den som ligger ovanför Slussens T-station vid stadsgårdskajen. Vi hittar ju dit som handen i handsken men varje gång vi ska svänga av så går det inte, antingen så hamnar man i fel fil eller så har de byggt om vägarna, eller så kör vi förbi avfarten, undrar hur många gånger man måste köra över till gamla stan innan man hittar rätt. Men efter 74 klassiska svordomar från herr chaufför (Dalle) så var vi väl på plats och kunde lämna pärlan för att trippa iväg i högklackat mot båten, ok då, det var bara jag som gick i högklackat. Hytten var jättefin och jag misstänker att Dalle inte alls beställde den sunkigaste hytten som jag bad om, men eftersom det inte var jag som fick betala så gjorde det inte så mycket ; )



Fin utsikt fick vi också!



Vi piffade till oss lite och gick ner till middagen, mums vad gott, och som jag nämnt tidigare så är det rena frosseriet när 2 skorpioner äter buffé. Vi blev så jävla mätta! När dessutom vin och öl är gratis så är katastrofen ett faktum! Vi rullade in på taxfreen och köpte ännu mer alkohol och parfym! Britney Spears och Gucci!
Senare på kvällen var vi på disco, spelade black jack, pratade skit och hade jätteskoj. Jag i min nyfunna 80-tals look!



Dalle skulle knäppa kort på mig i Whiskeybaren men ser nu när jag laddade över alla bilder från mobilen till datorn att det blev en film av det istället, så jävla fult! Anar mig till att jag inte har mage att lägga ut den på bloggen, men man får en viss självdistans efter några live sekunder från partybåten, shit!

Dagen efter mådde vi ungefär som vi förtjänade och hade ytterligare en dag i slappartagen. Vi tillbringade i stort sett all tid i hytten, tittandes på TV och återigen utan måsten. Helt underbart!

Så jag kan lättad konstatera att navelsträngen faktiskt räckte hela vägen ut på finskt vatten och tillbaka, dock med en viss bungyjump effekt, för jösses vad jag längtade hem till kottarna i bilen på väg hem!


Hur lång är navelsträngen?

Ja, det blev visst lite ändring i helgen, men till det bättre (hoppas jag). Jag och Dalle åker redan imorgon ner till Eskilstuna för att umgås med syrran och hennes karl, dagen efter åker vi till Stockholm för lite shopping och senare samma dag blir det kryssning. Tanken var att vi bara skulle vara borta ett dygn men eftersom vi blev erbjudna både djurvakt och barnvakt 2 dagar så tog vi chansen. Men om navelsträngen kommer räcka ända ut på finskt vatten återstår att se, saknar ungarna bara vid blotta tanken...

Men kul ska jag ha och jag ska vara helt slut när jag kommer hem igen, jag lovar!

Det blev en tur på havet!

Nu är resan bokad och den går med Birka Cruises på lördag.

Ska svänga mina lurviga på dansgolvet och köpa parfym i Taxfree shoppen, äta god mat, dricka rödtjut och paraplydrinkar och kanske ta ett dopp i poolen. Någon mer än "snoppen" som hakar på?

Har du lite långtråkigt ikväll?

Gud vad löjligt!

Jag har som jag tidigare nämnt blivit avstängd från ett forum av en anledning som jag inte fått svar på.... än! Jag har upplyst moderatorn om att min starkaste misstanke är för att han på en ogrundad teori vill jävlas samt har informerat moderatorn om att jag är helt fel person att jävlas med! Det sista jag sa till honom innan jag blev avstängd var att jag helt kommer ta avstånd från hans forum eftersom reglerna är så suddiga och han inte kunde ge mig något konkret svar till varför jag fått en varning. Ändå väljer han att stänga av mig? Har förövrigt 4 andra datorer i hemmet så jag kan nyttja dessa om jag känner för att göra ett besök på hans forum.

Varför jag blir irriterad över detta är dels för att jag tycker han handlar fel som inte ens kan informera mig om varför han gör så här, dels är det en principsak, men främst, för att det inte är första gången han särbehandlar mig. Första gången var när jag blev påhoppad av en uppfödare som kallade mig för bulvanköpare och allt vad det var. Jag la in ett "försvarstal" till denne uppfödare och sedan dess har hon inte satt sin fot på forumet ifråga. Tråden låstes i form av en symbol och jag var nyfiken på VARFÖR? Jag frågade flertalet gånger men fick inget svar. Vår konversation löd som följer:

Moderatorn:
De är inte låsta, men bara medlemmar kan läsa dem.

Jag:
Jag har vänner som är medlemmar som inte kommer in på tråden och jag undrar fortfarande VARFÖR tråden endast kan läsas av medlemmar och varför den är låst för övriga, den har ju en nyckelsymbol.

Moderatorn:
Det tar ett tag innan nya medlemmar läggs in. Det gör vi manuellt och vi har satt gräns på 14 dagar för att slippa "troll"  bl a

Jag:
Jag har vänner som varit medlemmar betydligt längre än 14 dagar som inte kommer in på tråden. Min fråga kvarstår fortfarnade, varför han ni bestämmt att bara vissa medlemmar kan läsa tråden och inte andra samt alla ickemedlemmar? Varför har den fått en symbolisk nyckel? Nu har jag ställt dessa frågor massor av gånger, både till dig och AA men inte fått något konkret svar? Varför? Vore tacksam för svar och för att förtydliga:

1. Varför kommer flera av mina vänner inte in, både de som varit medlemmar längre än 14 dagar och de som inte är medlemmar?

2. Vad har gjort att "XXXXX" tråden har kvalificerat sig till en symbolisk nyckel, som jag trodde symboliserade att den delvis är låst. Dvs, varför kan inte alla se den tråden?

Moderatorn:
Om du tänker på C så PMade hon mig i går och blev medlem i går. Nu har vi vår princip och passar inte det är det bara att byta forum. Vi har våra regler och det finns anledningar till det.

Jag:
Ja, C är en av mina vänner men jag har fler som inte kommer in på tråden. Ska jag uppfatta ditt senaste svar som att ni har låst denna tråd och vill inte berätta varför? Varför inte säga det på en gång då? Trodde ju att ni inte fattade vad jag frågade efter. Bättre att vara ärlig på en gång istället för att snirkla sig upprepade gånger. Trivs med forumet i övrigt, synd att bli bemött så här när man har frågor bara... Riktigt otrevligt!

Moderatorn:
Säger det fortfarande. Tråden är öppen för medlemmar. Säg de övriga nicknamnen så ska jag kolla och se om något är fel


(Jag skriver ett inlägg på gällande tråd att jag inte längre vill skriva där eftersom den är låst av okänd anledning.)

Moderatorn:
Jag har tagit bort ditt sista inlägg på XXXX. Väntar fortfarande på nicknamnen på dina vänner som har varit medlem som du säger mer än 14 dagar som kan rätta till ev fel som kan ha blivit så de kan vara med

Jag:
Varför får jag inte förklara varför jag väljer att inte debattera längre i en tråd???

Jag kan visst hitta andra Rex Forum, är tom moderator på ett av dem och själv skulle jag ALDRIG be mina medmänniskor att letar sig till ett annat forum om det inte passar... Är väl inte så konstigt om jag undrar varför vissa trådar blir låsta? Särskilt om jag varit med och debatterat i dem.

Bla AE kan inte läsa tråden.

Efter detta bemötande ska jag nog hålla mig borta från detta forum, men då hoppas jag att jag slipper höra andra berätta att det pågår diskusioner OM mig här också, särskilt om det handlar om rent förtal!

Moderatorn:
AE är inte ens medlem på någon sajt i XXXX nätverk. Finns egentligen ingen anledning att tala om att man avslutar en debatt. Det är bara att avsluta - om man självklart inte vill ha sista ordet. Dessutom använda något som vi skrivit i PM = Personligt meddelande. tycker jag är illa. Tänk om jag skulle skriva hur du ljuger i dessa PM till mig om alla vänner som är medlemmar, men så lågt skulle jag aldrig gå så att jag skrev om dina PM till mig. Tycker allt är synd för jag tycker dina inlägg i debatten har tilltalat mig bäst. Vem har förtalat dig och var?

Jag:
AE namn på detta forum är A_E, är även vän med J men hittar inte någon av hennes inlägg så jag vet inte vad hon kallar sig, F osv, Det är ju skrämmande att du kallar mig för lögnare! Ska det verkligen behövas att jag namnger mina vänner för att bli betrodd, helt otroligt...

Jag tycker att det finns en anledning att tala om att jag slutat debattera på en tråd, det är det väl inte du som avgör?

Om du inte förstått att DIH har förtalat mig på detta forum så undrar jag om du ens varit inne på den tråden? Att bli utpekad som BULVAN på helt lösa grunder är nästan så illa som att anklaga mig för lögnare. Tycker för övrigt att det är ok att citera folk i trådar. Du får gärna citera dessa PM i en tråd på forumet om du vill, för skillnaden på dina och mina ord är att jag står för det jag skriver.

Moderatorn:
A_E ska kunna läsa och skriva. Det ska jag kolla upp med XXX-teamet varför hon inte kan. F registrerade sig 14 oktober och det är inga 14 dagar (lögn alltså?

Förstår mer och mer varför forumet där du är moderator är det mest ökända rexforumet på nätet. En rasring som jag var med och startade. När det gäller dina vänner så ville jag bara ha nicknamn på de som inte kunde skriva och se och som varit med mer än 14 dagar för att se vad som är fel.

När det gäller DIH så är det inte riktat till dig om man läser. Många tog åt sig.

Jag:
Kalla mig för lögnare då, har inte koll på exakta dagar medlemmar varit medlemmar. Även de som tror sig vara medlemmar är ju inte det och uppenbarligen får man inte tipsa om sånt till andra medlemmar heller.

"Förstår mer och mer varför Rex Uniteds forum är det mest ökända rexforumet på nätet."

Det får du gärna förklara mer, är idel öra!

Har efter C förklaring ingen aning om vilka av dem som är medlemmar och halvmedlemmar som sagt. Och eftersom man inte får tipsa andra om att ta reda på det så är det inte lätt att hjälpa till med fakta till dig. Men jag har "ingen anledning" att lämna ut mina vänner, de blir väl bortraderade och anklagade de också isf?

Efter mitt inlägg har jag fått flertalet mail med diverse människor som råkat i klorna på DIH, så det är inte konstigt om fler tog åt sig, men det är riktat mot mig.

Moderator:
Det kan vara så att det är riktat mot dig, men en som går in och läser tråden kan inte se det.

Säger det igen och det är att jag gillar det du skrivit i tråden. Det är de bästa inläggen och DIH vill jag inte gärna prata om (du får där läsa mellan raderna).

När det gäller A_E så går det i den nya versionen av iFokus inte att ha ett namn med tecknet _ .Hon ska få ett meddelande om att ändra sitt nicknamn när hon försöker gå in.

Slut på konversationen....

Som moderator tycker jag att man bör vara lite smidigare än att kalla sina medlemmar för lögnare, särskilt då det visar sig att forumet har gjort en annan verision och då får man inte ha _ tecken och det innebar att det var han som hade fel. Dessutom vill han att jag namnger de jag känner på forumet? Han ger gliringar om att han inte tycker om DIH, vilket inte jag har med att göra. Han bryter mot sina egna skrivregler då han säger åt mig att om det inte passar så får jag byta forum (ohövligt). Han menar att det är pga mig som det andra forumet är det mest ökända men förklarar inte varför. Han svarar aldrig på min ursprungsfråga!

Så här bar han sig åt när jag fick en varning:

Moderator:
Måste härmed ge dig en varning och uppmärksamma dig på att du inte följer skrivreglerna för XXX tråden "XXX". Bryter du mot skrivreglerna igen kan det leda till skrivförbud

Jag:
Då måste jag nyfiket fråga vad jag bryter mot?

Moderatorn:
Respektera andra uppfattningar än dina egna.
Du behöver inte ta det så hårt. Måste varna dig för att kunna varna en annan på sajten då det finns medarbetare som hör i hop med denne person.

Jag:
Hur ska jag tolka detta? Att jag tvunget får en varning pga en annan person eller att jag förtjänar en? Jag kan inte tolka mina egna texter som att jag inte respekterar andras åsikter, jag gör ju tom om mina egna för att behaga andra.

Moderatorn:
Jovisst förtjänar du den. Du är alldeles för ironisk över andras inlägg

Jag:
Angående att jag inte respekterar andras åsikter så kan jag inte hålla med, jag skriver ju tom följande: "Det tycker inte jag, men det är ok med andras åsikter också." Vart står det i skrivreglerna att man inte får vara ironisk?


Moderatorn:
Respektera andra uppfattningar än dina egna

Se inlägg 14 och 60

Jag kopierar inlägg 60 och förtydligar för moderatorn med fet stil:
# 58

Sa hon och skrev inlägg #54...? Det går mao även bra att PM privat till mig.

Tycker bara att man ska föregå med gott exempel själv, som man lär får man leva.

Men om du tog åt dig så pass att du tvingas baksätermodererar så skit i mitt inlägg #55 då så gör jag ett nytt här:

Va? Kan man verkligen byta från SVERAK till ett annat förbund, gud vad skönt, då ska jag byta till ett som har SKKs avtal fast i kattformat! Vad skönt att höra att man inte är tvingad att vara medlem i SVERAK, det trodde jag eftersom jag äger en raskatt. Hoppsan, jag trodde det var SVERAK som ansvarade över samtliga avtal men då ska jag naturligtvis gå tillbaka och läsa noggrannare i denna tråd. Tusen tack för alla dina goda råd ; )

Ber henne bortse från mitt första inlägg och svarar som hon förväntat sig att jag skulle svara (om det inte hade med ett spydigt idiotförklarande att göra förståss) Döm själv!

Så, åter till ämnet!

# 59

Jag kan förstå att du gillar avtalsfrihet i position som uppfödare, det är det tyvärr många som gör och utnyttjar sin ställning på beskostnad av köparen.

Respekterar hennes åsik men upplyser om att det kan gå snett ibland.

Vilken tur att det är katter du föder upp, för med dessa restriktioner hade du inte blivit långlivad i hundvärlden. Att anse sig ha frihet att bestäma över katten man säljers barnbarns barnbarn låter som att någon annan har blivit frihetsberövad....

Informerar att hennes fiktiva exempel aldrig skulle tillåtas i SKK samt reflekterar över att med ett sånt exempel måste någon annan bli lidande av.

Det tycker inte jag, men det är ok med andras åsikter också.

Som sagt, respetkerar andras åsikter.

Jag tycker inte alls att de detaljstyr, snarare har de lite väl hög tröskel för min smak och hur de "straffar" de som inte sköter sig blir man ju bara häpen av att se. Ett barn med lördagsgodis har det sämre...

Tycker inte att de detaljstyr eller delar ut hemska straff alls.

Så återigen, du får upplysa mig om vart jag brytit mot skrivreglerna för jag ser det inte själv.

Mvh Martina

Jag kopierar inlägg 14 och förtydligar för moderatorn i fet stil:
#11

Åh, fy fan, ingen vill väl att rasen ska få en "rejäl typmässig skjuts framåt"? Hemska tanke!

(ursäkta ironin, men jag kunde bara inte låta bli som nejsägare till både tidig kastrering och restriktioner, grattis till nya kullen förresten)

Jag ifrågasätter varför det är negativt att rasen får en bättre exteriör och berättar att jag är av annan åsikt, kan inte se vart jag inte respekterar XXXX åsikt, jag ifrågasätter den bara OCH gratulerar till hennes nya kull.

Utveckla vad du menar för jag ser det uppenbarligen inte själv!

Moderatorn:
Nästa regel
Vara hövlig

Jag:
I vilka meningar har jag varit ohövlig då?

Moderatorn:
Meningar? Inläggen 14 och 60. Nu är det nogdiskuterat. Du har fått varningen

Jag:
Kommer antagligen att helt ta avstånd från detta forum i framtiden då jag inte kan tolka era skrivregler korrekt, svårt att bättra sig när man inte får något konkret att gå på, hoppas på yttrandefrihet på andra webbplatser istället. Så slipper du sätta skrivförbud på mig också...

Konversationen avslutas.

Efter detta inlägg fick jag skrivförbud och nekad åtkomst, dessutom fick jag inga konkreta svar denna gång heller, vilket jag tycker att man ska ha om man får en avstängning? Har kontaktat både jurister och datainspektionen för att höra om det är ok att lägga in PM här, så jag är helt trygg i detta offentliggörande som inte röjer vilka personer det handlar om mer än mig själv!

Detta nariga, olönsamma inlägg görs helt i egoistiskt syfte och bara för att poängtera att det råder yttrandefrihet här inne. Och om det inte passar moderatorn kan han se sig om efter en annan blogg ; )


Vart drar vi till helgen?

I helgen har jag och Dalle bestämt oss för att ta en tripp någonstans, frågan är bara vart? Både barnvakt och djurvakt är ordnad, det var evigheter sen vi var iväg på tu man hand. Antingen blir det Birka Paradise, Stockholm eller till syrran och Johan i Eskilstuna. Svåra val!
Nu börjar Hells Kitchen och motionscykeln har redan fått sig en omgång så man kanske skulle passa på att njuta lite av glassen jag köpte idag, Ben och Jerry's, finns det någon godare glass? 50 spänn för ett litet packet och värt varenda öre! Inte klokt! Men jag ska nog vänta tills Dalle dyker upp, som just nu ligger på stallgolvet och slipar golvet. En lydig man är en lycklig man, det ska jag hälsa honom när han kommer in. Förhoppningsvis får vi iin hästarna senast nästa vecka, det kommer bli skitfint!!! Det snöade idag så det börjar bli hög tid att få in dem på nätterna, även om de har tillgång till lösdriften så vill man på något sätt ändå ha in dem i ett stall!

Ben och Jerry's here I come!

Har jag köpt en klädhängare?

Har ju glömt att berätta vad jag skulle hämta i Delsbo för några dagar sedan!

Jag har nämligen i ett svagt ögonblick blivit ägare till en Orbitrek. Trodde aldrig jag skulle köpa en motionsmakapär men nu står den i hallen. Min syrra har haft den som klädhängare ganska länge nu så hon kände väl att det var dags att inse att den bara fyller sin funktion på de området. Här vet jag inte alls vad som kommer ske. Tanken är ju naturligtvis att den regelbundet ska användas av mina feta lår, men jag vet ju alltför väl hur det brukar sluta. Hur många har inte en motionscykel som står och samlar damm i källaren? Ska denna fortsätta vara klädhängare?

Elvira är den flitigaste användaren så här långt, vi får väl se om det blir ändring på det? Tänkte att den ska stå bakom soffan så man kan kombinera nytta med nöje, det är ju bättre att stå på en Orbitrek framför TV:n än att ligga i soffan och glo. Frågan är bara vilket TV program som kommer motivera mig att motionera mest? Har ju mina favoriter som jag följer:

Måndagar: Svenska Hollywoodfruar
Tisdag: The Mentalist och Hells Kitchen
Onsdag: Stockholm - Arlanda och Bonde söker fru
Torsdagar: Idol och Lyxfällan
Fredagar: Idol
Lördag: ?
Söndag: Kommisarien och havet och Playa del Sol

Måndagar kanske? Att titta på ålbetet Anna Anka kanske är motiverande nog? Eller tisdagar med Hells Kitchen och försöka inbilla sig att jag fått order av Gordon Ramsey att stå och trampa? Kanske funkar att kolla på Idol också och försöka hålla takten till musiken? Vi får se!
I morgon måste jag absolut kolla på Stockholm-Arlanda eftersom en av mina närmsta vänner är en av frontfigurerna. Undrar just hur det är att se honom på TV?

I'm back, Å, Ä och Ö också ; )

Imorse när jag vaknade och tänkte packa ner datorn i kartong och skicka den på rehab. så tänkte jag att , ähh, den kanske har kommit på andra tankar över natten? Döm om min förvåning när jag startade upp och allt fungerade som förr. Blev nästan salig av lycka så here we go again! I'm back!

Shit vad frustrerande!!!

Jag har just blivit frantagen en av de sjalvklara manskliga rattigheterna, namligen en fungerande dator )utropstecken ganger 100}.  Min vanliga dator har en krachande harddisk. Den jag anvander mig av nu saknar de nordiska bokstaverna med prickar over, darav detta flummiga inlagg. Inte heller mina favoritsymboler finns att tillga, Dessutom ar den sa liten sa jag maste anvanda mig av forstoringsglas for att se den. Hur ska jag overleva nu da, fragetecken...

Finns nagot datasnille inom rimligt avstand sa kraver jag en akututryckning till Per Andersgarden NU!!!!!!!!!! Ha ha, hittade ! tecknet nu, men det var inte latt att se!!! Och ? fanns dar understreck ska vara, ja, ni forstar val med detta inlagg att jag sitter i skiten nu, rejalt!!!

Är jag en missbrukare?

Idag när jag skulle in och kolla på forumet jag nämnt nedan så ploppade denna text upp i ansiktet på mig:

Tillträde nekas

Du kan inte besöka den här sajten. Sajtvärden har inaktiverat medlemskapet på den här sajten. Medlemskap kan t ex inaktiverats om sajten har missbrukats eller om regler inte följs.



Förstår ni hur full i skratt jag blev. Jag var ju naturligtvis inte sen med att fråga vad detta berodde på och än har jag inte fått något svar från herr moderator. Kanske aldrig får något heller, vad ska han säga? Tror inte att han frivilligt vill erkänna att det beror på vad jag skrivit i min blogg och att han blev sur. Det är ju att erkänna hur småsint han är och att han faktiskt är så nyfiken på mig att han hittat hit.
Har för övrigt kontaktat 2 jurister för att ta reda på vad man får publicera på en blogg och inte, om det är som jag misstänker tar inte historien slut här, jag lovar!


På vift i Sundsvall!

I natt vaknade jag var tionde minut hela natten av en liten sprallig bebis som inte alls hade lust att sova. Till slut var jag så trött så jag väkte gubben och undrade om han hade lust att ta över underhållningsbiten av Zelma så jag kunde få sova en timme. Sagt och gjort, problemet var bara att när jag kollade på klockan så var det bara 6 minuter innan alarmet gick och jag skulle kliva upp för att förbereda resan till Sundsvall...

Upp kom jag iaf och hann få i mig en skvätt kaffe innan bästisen Helén kom över. Vi stack iväg kl 06:15 och lagom tills Heffa skulle in i ringen var vi framme. Hon rulltade på i äkta Frallanda och slutade dagen lika fort som den börjat med ett förnedrande blått band pga att hon var för lång. Men stolt som en tupp klev hon ut ur ringen och vi gick tillbaka till bilen för att ta en sväng in till Birsta köpcentrum. Helén övertygade mig om att jag var värd en parfym så det enda jag köpte var just en ny parfym, nu luktar jag gott och flaskan var skitsnygg. Vi gick och kikade lite på kläder och pratade om allt mellan himmel och jord, sen var det dags att åka tillbaka till utställningsplatsen.

Träffade många goda vänner och det gick riktigt bra för ett par av dem, grattis på er Linda och Inger! Zolee var på ett strålande prinsesshumör och slutade återigen med 1:a HP (femte HP på rad), fan ta HP säger jag bara. Finns det ett mer ironiskt pris? Jag hatar HP, tar hellre en 2:a. Kan köpa att domaren anser att jag har en hund som ser ut som stryk än att de säger att hunden är superfin och lämnar över ett lila jävla band och förväntar sig att man ska bli glad! Ursäkta mig men vad ska jag göra med ett lila band? Hänga det på väggen? Skulle inte tro det, torkar mig hellre i röven med det!

Efter den totala förnedringen i både Zolees och Heffas ring gick vi och kikade på Bracco Italiano, en dag ska jag ha en sån, rörelser som ger gåshud och ett temperament som kittlar modersinstinkten, sånt gillar jag! Kanske man får anledning att utnyttja att man har tagit jägarexamen också, de ska tydligen vara riktigt duktiga fågelhundar! Men den drömmer ska jag förverkliga tidigast när jag inte har någon Dobbis kvar i huset, eller så får det stanna vid en dröm, vi får se!

Efter dessa skönheter dansat förbi oss live så stack vi hem, vi har haft en toppendag, bortsett från vårt egentliga uppdrag, men det går fler tåg att jaga rosetter, inte alla dagar man får njuta av sällskapet! Nästa gång dammar vi av Gösta, eller vad säger du Helén?

Avslutar med en film på en arbetande Bracco Italiano, ögongodis!


Det råder dimma på internet!

För när man har 2 nakenfisar under samma tak, dvs Peterbald fröknar, som dras till värmekällor händer det typ 50 gånger på en dag att man hittar dem trynandes på laptoppen. De ligger och småpruttar över tangentbordet och skapar stora fettfläckar på skärmen så man tror det råder dimma på internet. Igår när jag hade besök frågade gästerna varför jag hade en öppen laptop med en annan laptop över tangentbordet? Det är ett måste med två bärbara datorer om man inte ska bli tvungen att omprogramera hela systemet dagligen, funderar på att köpa en spikmatta och lägga över datorn så man får ha den i fred. Hur gör ni andra kattägare, för jag misstänker att jag inte är ensam om mitt lilla bekymmer?

Tips emottages tacksamt!

Hemmablind i väntan på en reaktion!

Idag när jag satt och småpratade med ett par kattungeköpare i köket så slog det mig, jag är hemmablind!

I köket har vi en valphage på 4 kvadratmeter, den har Heffa kvalificerat sig att sova i nattetid (möbelflis) och till Zolees nederlag har hon ofrivilligt blivit utsedd till sällskapshund åt henne då, fast hon egentligen bör ligga i sängen för att må ultimat, nåja, så mycket klagar hon inte eftersom hon tom hoppar in i den på kvällarna för att sova, så det kanske inte går någon större nöd på henne. Hur som hellst, Zelma har för länge sedan vuxit ur den sk babysittern och den har stått och skrotat i köket i några månader nu. Heffa har bitit sönder säkerhetsbältet till den så jag kan inte gärna skänka den till någon blivande mamma som behöver den bättre. Jag funderade på att kasta den i soptunnan med sneglade ner i valphagen och fick en strålande idé. Varför inte ge den åt hundarna, de är ju helt tokiga i att ligga i den när de får chansen så varför inte! Sagt och gjort och sedan någon vecka tillbaka så finns nu en babysitter i valphagen, omåttligt populärt ska jag avslöja och både Heffa och Zolee får plats i den samtidigt, Zolee underst och Heffa liggandes ovanpå. I valphagen finns även en vattenskål och en skål med hundfoder samt en pläd och några hundben.
Idag när jag satt med gästerna i köket och småpratade så såg jag det jag inte reflekterat över tidigare. Herregud, tänk om nån tror att det är en barnhage? Att babysittern är flitigt använd av Zelma 9 månader och att detta är hennes plats när mamma springer runt och sköter vardagssysslorna? Hjälp! Det såg riktigt groteskt ut nu när jag såg att det faktiskt inte ser ut som en glasklar valphage längre, vattenskål och matskål, hundben, babysitter och "lekpläd". Just nu önskar jag att ALLA som varit hemma hos mig den senaste veckan läser detta inlägg så de slipper fundera. Kan riktigt höra vad som sagt när de stängt dörren bakom sig:
- Nu har hon väl gått för långt, ger hon ungen hundmat?

Fast nu hoppas jag ju förstås att alla fattar ändå, men frågan är hur jag ska göra i fortsättningen, är det verkligen nödvändigt att förklara för besökare att det är en valphage och inget annat, eller vad? Man kanske skulle sätta upp en lapp på gallret "Här bor Zolee och Heffa"...

Eller så får jag helt enkelt se vad som händer, kanske BVC kommer på en blixtvisit ; )

Imorgon ska jag upp på den okristliga tiden 05:30 och till er som inte känner mig så kan jag tillägga att bara en hundutställning kan motivera mig till detta vansinne. Färden går till Sundsvall och gubben och knoddarna blir hemma. Istället tar jag med mig min underbara vän Helén. Vi ska ha en riktigt mysig dag och försöka komma iväg till Birsta också för lite fönstershopping och en sväng förbi Arken. Mer om vårt äventyr kommer!

Vi hörs!


Yttrandefrihet bara när det passar? I helvete heller!

Igår blev jag så jävla förbannad. Det finns ett forum som jag besöker regelbundet och det händer att jag beblandar mig med debattkärringarna och framför min åsikt, som oftast är av annan karaktär. Jag anser att yttrandefrihet ska råda även på forum och att åsikterna går isär är självklart, hur kul vore det om alla tyckte lika?

Igår debatterades det om avtal, tidig kastrering och restriktioner, som vanligt!

Jag är av den åsikten att jag tycker SKK har fattat galoppen genom att ta fram ett avtal inom organisationen som SKK ställer sig bakom. Ska man föda upp hundar och vara medlem i SKK så ska man sälja hundarna med tillhörande SKK avtal, det finns tre avtal att tillgå och de täcker upp för köp, köp med bibehållen avelsrätt och fodervärdsavtal. Avtalet gynnar både den normalfuntade uppfödaren och den normalfuntade valpköparen. Enkelt, tryggt och smart!

Tyvärr lider kattvärlden tydligen brist på normalfuntade människor och SVERAK har valt att inte ta fram ett eget avtal, det innebär att det råder avtalsfrihet inom kattvärlden som gör det hela betydligt mer invecklat än det borde vara. Folk säljer katter med bla restriktioner, vilket jag tycker är lika fel som att sälja en häst men med en bilaga som visar vilka som får rida den och inte, ett livslångt avtal som begränsar köparens äganderätt och avelsrätt. Själv anser jag att köpt är köpt och att en god kommunikation mellan köpare och säljare ska vara det som ligger till grund för kattens framtid som avelskatt. Vill jag inte att katten jag säljer ska användas i avel utan mitt tillstånd så får jag väl sätta ut den på foder istället. Restriktioner är för mig ett sätt att omyndigförklara köparen. Behålla kontrollen över en såld katt och styra över andras avelsplaner bygger inte på ömsesidig respekt och förtroende. Om jag skulle vara så tveksam inför en annan uppfödares beslut och omdöme skulle jag hellre avstå att sälja katten till denne, istället för att skicka med tillhörande restriktioner!

Jag är tydligen ganska ensam om denna uppfattning och får höra den ena dåliga ursäkten efter den andra. Folk får argumentera hur de vill, jag påstår ändå att de har ett kontrollbehov och en missunsamhet med detta patenttänk. I hundvärlden förekommer inte detta alls och vill någon köpa en hund och har avelsintresse så blir man stolt och glad över att mina linjer enligt andra är så pass intressanta att man vill gå vidare på dem.

Tidig kastrering är också ett hett ämne. Enligt mig handlar det bara om att vara stupsäker på att mina linjer inte används av någon annan, detta tänk förstår jag inte heller och ju "finare" och mer "unika" linjerna är ju mer förekommande är denna åtgärd. Dvs, det är jävligt svårt att få tag på attraktiva linjer i kattsverige och folk menar att om man inte står ut med deras förhållningsorder och restriktioner så är det bara att leta katt på annat håll. Men tänk om de har katten jag letar efter, som jag tror på rent linjemässigt och som kompleterar mina linjer bra. För som jag nämnt i tidigare inlägg struntar jag i vem uppfödaren är, det är katten jag är ute efter. Nä, då får man ta en kattunge som inte passar lika bra... Detta bakåt tänk är rent egoistiskt och främjar inte rasen ett dugg. Visst, bevara mångfalden, men varför stå still i utvecklingen? Senaste försvarstalet är att tidig kastrering är det mest skonsamma för djuret och har inte alls med misstänksamhet gentemot köparen att göra, säkert... Jag tror att sedan SVERAK tog bort uppfödarens frihet att sätta avelsförbud på kattungen innan försäljning så behövdes en annan lika effektiv åtgärd, då föddes tanken att kastrera kattungarna före leverans. Detta förekommande är ingenting som SVERAK stödjer, men de gör heller ingenting för att försöka motarbeta detta. Lamt.

Strider man mot SKKs grundregler riskerar man att bli utesluten, strider man mot SVERAKS regler får man förtroendet att skriva rasspecialen i deras medlemstidning.

Dessutom vägrar många att sälja katt till avel till någon som inte redan är uppfödare, vilken tur att de köpt sina första avelskatter från någon som är av annan åsikt, väldigt svårt att komma igång annars. Andra säger att man måste ha identiska mål och helst bli bästa vänner innan de släpper en katt till avel. Själv äcklas jag när jag ser att år av rövslickeri till slut belönas med en kattunge från Fröken Rövslickad. Ska det verkligen vara det som CRX aveln bygger på?

Tro nu inte att jag säljer katter till avel till vem som hellst och hur många som hellst. Men jag tror på mina köpare och deras avsikter med katten och har därför ingen anledning att sälja katter med mer än ett helt vanligt avtal. Visst, jag kan bli lurad, shit happends, men jag tänkar vara mer vidsynt än att efter ett lurendrejeri dra alla över en kam och införa restriktioner och tidig kastrering.

Så varför detta långa inlägg som är av föga intresse för andra än mig själv? Jo, jag har ibland ett behov av att skriva av mig och eftersom jag i mina senaste inlägg på forumet tom fick en varning och om jag inte skriver mer "hövligt, respektfullt inför andras åsikter och mindre ironiskt" så beläggs jag med skrivförbud. Jag som i min enfald trodde att sverige var berikat med yttrandefrihet. Jag ville få en mer utförlig beskrivning på vart jag uppträtt respektlöst och ohövligt men det enda svar jag fick var att jag skulle acceptera min varning och detta var slutdiskuterat. Ironiförbud står det inget om i deras skrivregler så det bortser jag ifrån. Moderatorn på detta forum är antagligen inte den vassaste kniven i lådan, för är det någon som varit ohövlig så är det just han, dock i PM skickade till mig, så nu skiter jag i detta forum på obestämd framtid, till mångas glädje antagligen. Döm själva!

Tråden jag fick en varning för, mitt namn är Zootz.

Finns en annat tråd jag också blivit varnad i och där moderatorn var så ful i mun att bara det vore värt att nämna. Den tråden togs bort men jag skaffade en kopia här bland mina dokument, undrar just om man ska lägga ut den heta diskussionen här, här råder nämligen yttrandefrihet ; )

Jag har en modererad blogg men en sak kan jag lova er, om ni inte delar mina åsikter och vill få er röst hörd via kommentarerna så lovar jag att inte gallra bort er, här är allas åsikter välkomna, även om de skiljer sig från mina! För kom ihåg att ovan nämnda ord enbart är mina egna!


RSS 2.0