Hur länge kan man ha gåshud?

Jösses vad jag känner mig inspirerad till att göra detta inlägg, frågan är bara om jag är lite för ivrig för att kunna återspegla mitt äventyr på ett korrekt och rättvist sätt? Nåja, det återstår att se, hämta en kopp kaffe, nu kör vi!

Igår klev jag upp kl 06 för att släppa ut hästarna, mocka och ställa iordning stallet så hästvakten kunde ta det piano vid insläppet senare på kvällen. När det var klart hoppade jag i badet, packade det sista och sa adjö till min familj. Kl 07:50 satt jag i bilen på väg mot Stockholm. Hade med mig en stor termos kaffe och jag vet inte hur många koppar kaffe det blev på vägen ner med strax innan Uppsala var jag tvungen att ta ett kisstopp.

Kl 11:15 var jag framme vid centralstationen och skulle plocka upp syster Anki som kom med tåg från Eskilstuna. Sen ställde vi bilen i ett P-hus och det var dags att shoppa löst i storstaden. Hittade mot all förmodan 2 klänningar!!! Vi hamnade av en slump i en klädaffär som hade egendesignade kläder också och fick oss ett gott skratt, de fulaste jävla kläder jag sett och endast någon flummig 1700-tals bratts kunde om möjligt känna "vill ha" begär inför denna olidligt hemska kollektion, när vi tittade på prislapparna bar det sig inte bättre än att vi stod dubbelvikta av skratt, 4.700kr för en tröja som jag hellre skulle bli nudist av än att bära, kan aldrig tänka mig att jag har möt någon som villigt skulle betala för att dra på sig den. Möjligen Peter Siepen, men jag är tveksam. Syrran knäppte kort på ett par tröjor, får se om jag kan fixa en bild till er här? Efter shoppingen gick vi till Systembolaget och köpte lite rosévin, öl och cider, gissa vem som fick visa leg? 35 år och behöver visa leg, inte klokt, men jag tar det som en komplimang! Vi lunchade på en restaurang som bjöd på buffé och vi tog en varsin öl till maten, busigt värre kl 14 på en tordag.

Efter lunchen gick vi till tunnelbanan och åkte till Skanstull och möttes av en strålande glad Anna-Maria, vi gick hem till henne på Ringvägen och slappade, pratade skit och gjorde oss iordning inför konserten som skulle gå av stapeln kl 19:30.

Strax innan kl 18 kom taxin och plockade upp oss och det bar av mot Globen. Väl på plats var vi förvånade över att det inte var någon kö och det gick snabbt och smidigt att komma på plats, nu var det nära och det var nästan en overklig upplevelse att stå där och vänta, men skyhöga förväntningar och fjärilar i magen. En timme senare fick vi komma in och vi tog naturligtvis plats längst fram, här skulle hållas hårt i kravalstaketet så man inte blev av med platsen, knappt 2 meter till scenen, det kunde ju inte bli bättre! Efter en evighetslång väntan började förbandet spela och man suckade sig igenom varenda låt. Kan inte vara lätt att vara förband. Ingen som vill höra dem och man önskar att de fort ska kliva av scenen för att ge plats åt "stjärnan".

Kändes tryggt att ha med sig syrran, som är veteran vad gäller konserter och har varit med förr. Hon brukar tom sova utanför evanemangen för att få bästa platserna och jag vet inte hur många nätter hon tillbringat utanför spelningarna till BSB, hennes dåvarnade stora idoler! Själv har jag aldrig haft någon riktigt stor idol och Anki kunde inte fatta att jag aldrig varit på konsert i mitt snart 36 åriga liv. Men bättre sent än aldrig och det krävdes tydligen att det skulle bli stalkervarning på mig innan jag kom iväg.

Kl 21 hade äntligen förbandet klivit av scenen, min rygg värkte av att ha stått upp i nästan 3 timmar och nu ville vi inte vänta längre. Då hörde vi att pausmusiken tonade ut och de spelade Mikas låt "Rain", härligt, då är det väl dags snart, tänkte jag. Jag vet, jag var inte mer begåvad än att jag inte fattade på en gång att det faktiskt var han som stod bakom kulisserna och sjöng live. Men efter en liten stund trillade poletten ner. PIRR PIRR! Sen hann jag knappt fatta vad som hände förrän han sprang ut på scenen. SHIT han var verkligen där och ryggvärken var som bortblåst!

Snabbt konstaterades av både mig och Anki att han var snyggare live än på bild/youtube och han hade verkligen en kanonröst. Energiskt flög han omkring på scenen, hoppade upp på pianot, spexade och underhöll i 2 underbara timmar. Jag tror jag sjöng med i varenda ord och hade världens bredaste flin så länge att jag fick kramp i kinderna. Jag sjöng mest och hoppade högst av alla (tror jag) och upplevde den ljuva fjortistiden som aldrig förr! Till och med i den utsträckningen så Anki viste att jag hade önskat att han skulle ha en vit skjorta på sig och lyckan var förståss total när så var fallet. Kan det bli mer fjortisvarning? Egentligen handlade det mest om att den enda nackdelen med Mika är hans minst sagt spektakulära klädstil, det faller mig inte riktigt i smaken och jag ville inte stirra på en ful outfit i 2 timmar, jag var ju ute efter ögongodis ; )

Filmade lite med mobilen och det blev helt ok för att vara från mobil, ska försöka anstränga mig och lägga ut något till er här. Syrran var istället mycket flitig med sin kamera och hon har sett till att den kameran har ökat i värde något alldeles enormt, Anki, skicka bilder BUMS!!!

När tillställningen var slut gick vi ut och skulle ta en taxi tillbaka till A-M, jag tog fram mobilen och slog på ljudet igen. Anki höll på att gå under av skratt när hon fattade att jag försatt telefonen på tyst läge för att det inte skulle störa under tillställningen. Ok, jag kände mig onekligen jävligt korkad så här i efterhand, med en ljudnivå där inne som fick bröstkorgen att hoppa och byxbenen att fladdra så var det ganska riskfritt att någon skulle blivit störd av en ringade mobil...

När vi var framme hos A-M på Ringvägen igen så korkade vi upp vinet, klockan var strax efter 23 och nu skulle vi ut på galej! Vännerna tyckte absolut att jag skulle ha en av mina nya klänningar på mig och jag hade kallt räknat med att jag inte skulle våga det, men efter en Mikakonsert så är tydligen allt möjligt. Jag hörde mig själv säga att jag inte ens hade haft problem med att gå ut i baddräkt, helt upprymd och fylld med lycka efter kvälles höjdpunkt. Sagt och gjort, jag gled i den nya klänningen så smidigt som bara jag kan och piffade till mig så gott jag kunde. A-M fixade frisyren och stylade mig med både plattång, hårspray och nåt märkligt puder för att bygga volym. Har aldrig fått så mycket styling av mitt hår förr, det var riktigt kul! Ett par vinglas senare satt vi åter i en taxi och skulle hitta haket som skulle få taket att lyfta genom vår ankomst. På Götgatan knatade vi in på "Kvarnen", ett trevligt ställe med en supertrevlig DJ som spelade Mikalåtar bara jag knäppte med fingrarna. Dansade speedad av Mikalycka så svetten lackade och Cidern flödade. Nu väljer jag att inte gå in på detaljer vad gäller atmosfären som möte oss här inne men jag kan nämna att det manliga släktet hade mycket god smak... (fniss, harkel)

Minns faktiskt inte när jag hade så kul sist, det här dygnet ska ligga på min 5 i topp lista läääänge, kan inte fatta att man kan må så himla gött så många timmar i rad. Snubblade över tröskeln in till A-Ms lägenhet kl 06 på morgonen och konstaterade att jag varit vaken i ett dygn. Ett helt fantastiskt dygn och lyckoruset sitter fortfarande kvar, mungiporna har inte återgått till normalläge och gåshuden har inte lagt sig än. Har faktiskt bara ett problem med gårdagen och det är att jag inte hittat någon repeatknapp att trycka på, skulle inte ha några problem med att återuppleva detta dygn flera dagar i rad, inte ändra på något, ok då, jag skulle skita i att ha mobilen på ljudlöst under konserten. Men annars var det helt perfekt, hur ska jag kunna toppa detta?

På vägen hem idag hade jag en märklig känsla, exakt samma känsla som jag hade när jag barn och vaknade på juldagens morgon. När man insett att den långa förberedelsen fram till Julafton, pirret i kroppen och alla förväntningar på den dagen är överspelad och det är ett helt år tills det blir jul igen. Allt det roliga har varit och blickar man framåt ser man bara en lång, lång väntan tills nästa jul är i antågande. Vad ska jag se fram emot nu?

Avslutar med att skvallra om att någon mindre begåvad kritiker hade gett Mikas konsert omdömet "Freakshow" och påstod att alla som gick dit också var "Freaks", Mika gav oss en störtskön kommentar kring detta igår:

Quite frankly, if you're all freaks, I'm fuckin' glad to be one too!"



Mikas senaste skapelse som är soundtrack till en film, om jag inte är helt ute och cyklar så kommer denna låt på hans tredje album som kommer släppas redan i år!!!

Bör tilläggas att Dalle tyckte jag skulle slå upp ordet "besatt" i ett lexikon, kan inte förstå vad han menar med det ; ) MIKAmani råder!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0